Összes oldalmegjelenítés

2016. december 19., hétfő

Advent negyedik vasárnapja

Advent harmadik vasárnapján tartottuk a BULI-t, negyedik vasárnapján is őt ünnepeltük-és egy kicsit előrehoztuk a karácsonyt:)
Lacikáék-Kende keresztszülei és az unokatestvéremék Bálinték jöttek át felköszönteni Kendust. Eredetileg délutánra terveztük a vendéglátást, aztán a keresztszülőknek közbe jött valami és helyette délelőtt jöttek. Vinci függönykommandózott:)Kende pedig 2 percenként kérdezte, hogy mikor jönnek már????

Mi korán szoktunk ebédelni, olyan 11 magasságában. Mustáros húsgolyókat készítettem egybesült sós krumplival(Zoli többször elmondta, amikor dicsérték a főztömet, hogy ő mosta meg a krumplikat, azért ennyire finom:)uborka volt savanyúságnak. Aki mellőzi a krumplit, annak tejfölös házi kiflik készültek. Hogy legyen választási lehetőség: tejszínes zöldséges csirkés penne is került az asztalra(gyorsan megvan), desszertnek az előző nap sütött mézes és sütőtök közül lehetett választani. Egyszerű, finom, gyorsan elkészíthető kaják, mindenkinek ízlett!
A december szól a sok csokiról, édességről is. Mielőtt megtörtént az ajándékátadás megkérdeztem, hogy van-e a csomagban cukor/csoki. Kivettem és a rejtekhelyembe spájzoltam őket. Adagolom a fiúknak, kell, mert nem tartanak mértéket.
Szuper ajándékokat kaptak!Jégautókat, pályával(Lacika mondta, hogy mikor meglátta a boltban, rögtön tudta, hogy ez a fiúknak való:), legóautót(alvásidőben simán kirakta egyedül Kendus), Hot Whells készletük is bővült. Jó soruk van, na!

Sokat játszottunk, Lotti ment párnacsatázni a fiúkkal
Lotti az óriáslufival
, libikókáztak, előkerült a mászóalagút és az ugrálószőnyeg is(még karácsony előtt kell egy szelektálást tartanom a játékok között is, sok olyan van, amiből már kinőttek, pl: sütifaló kincsesbödön, ezek mennek dobozolva majd a padlásra)
Vincinek többször el kellett mondani, hogy vigyázzon Lottira, ő még baba, simán lökte/pörgette volna a hintába úgy, ahogy a bátyját szokta. Bálint benne volt minden huncutságban, kardozott velük.(A fénykard nyáron kikerült az udvarra és azóta  a biztonság kedvéért az lett a helye)
Későbbre tolódott a délutáni szieszta, Kendusnak addigra alig volt már hangja, Vincinek elkezdett az orra folyni, amiből az lett, hogy itthon maradtak. (Még jó, hogy ma szabadnapos vagyok, de kedden és szerdán már nem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése