Összes oldalmegjelenítés

2016. december 25., vasárnap

Karácsony


Jézuska hozza nálunk a karácsonyfát.(Éjfélre sikerült teljes pompájában díszelegnie)
A fára való "vadászat" férfi munka, Zoli ezt az utolsó pillanatra hagyja, mégis formás, duci, magas fákat hoz haza:)Mellesleg a leveleit sem hullajtja, biztos sokáig fog maradni.
Vinci azóta éjjel felébred és leellenőrzi, hogy még mindig a lakásunk dísze a legszebb karácsonyfa.
24.-én éjjel arra ébredtem, hogy bejön, mutatja a fát, az ajándékokat, fülig ér a szája. Rábírtam, hogy reggelig várhat a kicsomagolás, jöjjön aludni, nem jött, én visszaaludtam. Következő ébredésnél(nem tudom mennyi idő telt el az első ébredés óta)ránézek a gyerekre, aki még mindig a fa előtt áll és tátott szájjal csodálja. Imádnivaló. 
Kendus reggel boldogan közölte, hogy itt járt a Jézuska.
Vincinek ecsetelte, hogy jutott el hozzánk a fa: "Jézuska kitépi nekünk az erdőbe, beleteszi a mikulásos talpba és az ajtón behozza a konyhába!"
Többször elmondta, hogy mennyire szép!És melyik dísz tetszik neki a legjobban.
Kicsit hiányolta, hogy legó nincs a csomagok között(2 doboz még bontatlanul áll a könyves szekrényen,így jár az akinek decemberben van a szülinapja:)és Meincraftos könyv sincs.
Helyette van fiús iskolás könyv(dedikálva csak neki!)sárkányos póló(egyedi hímzéssel), persely, kirakók(az utóbbi időben rákapott)
Vincinek gyurmát és hozzá sütikészítő szettet hozott a Jézuska(amit azóta ezerszer megbántunk: gyurma van a szőnyegben, papucson, konyhaasztalon, ágyban....mindenhol:)
és persze mesekönyvet.
A perselyt és a pólót első körben lenyúlta a bátyjától. Szerintem nem kell hozzá 1 év és ő fogja hordani. A perselybe-amit ki kellett festeni-bedobott aprókat kivette és a fürdővízbe dobálta(hátha szerencsét hoz alapon)
Sok finomságot eszünk, jártunk a temetőbe(jólesett a fiúknak a szaladgálás, Vinci néhány sírt átrendezett, nem győztünk utána menni) és a templom parkjába is (misére nem értünk oda, de legalább megtudtam mikor lesz gitáros mise)
Játszunk(legalább 14-ig pizsamában vagyunk)
együtt vagyunk
és takarítunk meg takarítunk(kiborít, leönt, összetör, szétdobál)ezek után megkezdődik a nagy vendégvárás, vendégségbejárás.

2 megjegyzés:

  1. 14 óráig pizsiben:DETTÓ! :-) Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Mis is hasonlóképpen vagyunk, sokáig pizsiben és játszva :) ... Jó kis karácsonyotok lehetett, az ilyen a legjobb :) ! Sok puszi és ölelés Nektek :)!!!

    VálaszTörlés