Összes oldalmegjelenítés

2016. december 18., vasárnap

Bevállalós szülinapi buli

Kendus volt ovis társának a 6. szülinapi bulijába voltunk hivatalosak.
Szoktam figyelni arra, hogy legyen csak "Kendeidő" és legyen "Vinceidő", amikor nincs ott a tesó és az ember csak rá koncentrál vagy olyan a program, amiben nincs benne a tesó.
Ezt a szülinapot is úgy terveztem, hogy Vincivel itthon marad Zoli, addig mi Kendével partyzunk. Közbejött egy pár napos külföldi távollét Zolinak és ugrott a "Kendeidő".

Vendégségbe eredetileg hívták Vinit is, végül jött velünk és ő volt a legnagyobb partyarc. Egyedüliként a zenére riszálta magát, minden játékban benne volt, felszabadultan-időnként bizonyos határokat feszegetve.
Roli, az egykori ovis társ nyáron elköltözött a kerületből, a főváros másik csücskébe.
Kiadós-2,5 órás-délutáni alvást, uzsonnát követően beültünk a kocsiba és indultunk. Egy darabig tudtam az utat, a biztonság kedvéért beírtam az úticélt a GPS-be. Nem estem pánikba, amikor észrevettem, hogy csontig lemerült-majd útközben feltöltődik. Egy ideig jó is volt, aztán a Füredi útnál járva kiírta a Sibrik Miklós utat....forduljon jobbra és utána balra..ezt hajtogatta egy darabig. Telefonos segítség után sem jutottam el a célig. Aztán leálltam egy buszmegállóba és odajött értem Roli anyukája(mentségemre: koromsötét volt, idegen helyen), a háztól kb. 5 percre adtam fel.
Hazafelé egy ismerős anyukát követtem, aki néhány utcára lakik tőlünk.

A party a nagyszülők házában volt, amíg Roliék háza teljesen fel nem épül, addig ott élnek. Bevállalósak. Hívtak 9 gyereket+felnőttek.
Rajzos segítséggel kellett kincset keresni a lurkóknak(bent a házban), még a zuhanyzóban, zongoránál is meglepetések voltak. A legutolsó állomás a torta megtalálása volt. Kende hangosan és kategorikusan kijelentette, hogy ő utálja a csokis torát, az ünnepeltéből nem kér, nem ül le az asztalhoz, inkább felmegy az emeletre legózni.
Luficsatáztak óriás lufikkal, Kende feje belevörösödött, kidülledtek az erei, nem sikerült neki felfújnia(nekem sem), egyszer hangosabban ráordítottam, amikor a fehér kanapén ugrálni kezdtek. A nagyok vadultak, két apuka felügyelte őket, szóltam, ha segítséget, "erősítést"kérnek, akkor szóljanak:)Nyugiban kávézgattam, pletykáltunk az anyás szektorban.

Vinci mindent végigkóstolt-nagymamák álma a mindenevő gyermek. Torta alatt Halász Judit "Boldog Születésnapot!című száma után az ünnepelt mondta, hogy nem ezt a "dedós zenét szeretné:)
Utána a kacsatáncot és más retro zenéket hallgattunk.
Vince felmászott az apukára "bunyózni", Kende a nagyokkal Star Wars-at játszott(minden polcon lévő apróságot féltettem..., semmi nem tört össze)
Gyerekpezsgőt ittunk, sütiztünk, sokat nevettünk. A szokásosnál később feküdtünk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése