Összes oldalmegjelenítés

2015. december 15., kedd

Advent második vasárnapja

Kaptam az ovis SZMK-s anyukától egy emailt, amiben a szerdai karácsonyi bulival kapcsolatos infók voltak. Az egyik mondaton megakadt a szemem: fekete-fehérben legyenek a gyerkőcök. Benéztem a ruhásszekrénybe, Kendus fehér ingje 110-es méretű, ami sem hosszban, sem szélességben nem jó már rá. Kárba nem megy, megörökli a tesója.
Felöltöztünk és elmentünk fehér inget venni. A közelünkben lévő gyerekruhás advent vasárnapra való tekintettel nyitva volt. A fehér ingen kívül atlétát, alsógatyát, melegítőt is vettünk, Kendus sokat nőtt az utóbbi időben és az arca is olyan nagyfiús már, nincsenek "babás"vonásai.
Ovis fotózás, mind nagyon jól sikerült!Ilyen alapanyagból csak jó lehet:)
Amíg nézelődtem, ruhákat próbáltunk, méretet kerestünk, addig Vinci szabadlábon garázdálkodott. Kiszedte a kirakatban lévő rucikat,gyorsan végzett vele, aztán ment tovább pakolni. Talált egy kis játék bevásárlókocsit, abba tett-vett. Vettem a bátorságot, hogy két gyerekkel elindulok vásárolni, babakocsi nélkül, hát....vessek magamra. Nem töltünk az üzletben sok időt, de mikor kijöttünk szerintem az eladó is fellélegzett. Vinci is kapott egy pár zsenília kesztyűt, még nem értünk az autóhoz már a pocsolyába eláztatta, egy pocsolya volt az úton, ő azt is megtalálta. Még nem tűnt el, de fogyóeszköz a sapka, sál, kesztyű a téli időszakban.
Megnéztük az adventi vásárt(csak néztük), mert az utolsó garasig minden pénzt ruhára költöttem. Vinci kiszúrta magának a Thomas-s vonatot, ami kis körbe megy 200 forintért pár percig, imádja ezeket(ezért is tetszett neki a Holnemvolt park tavasszal)
Adventkor mindig felállítanak egy icipici helyet állatsimogatásra. szörnyű, mennyire kis helyre zsúfolják be a pónit, csacsit, kecskéket, bárányokat.
Kendus félve kérdezte meg, hogy a pónit megsimogathatja-e, addig Vinci füvet tépett nekik és etettet őket, ő sokkal bátrabban közelít az állatok felé.
Üres kézzel mentünk, megígértem nekik, hogy a héten visszamegyünk almával, répával (Kendus kérte, hogy zabot )is vigyünk.
Kendus aludt délután, Vinci nem. Ha Vinci semmit nem alszik délután, akkor borítékolható, hogy beteg lesz pár napon belül. Folyik az orra, tegnap hőemelkedés volt, nyűgös, rosszul viseli a náthát. A napi meseadagjuk mellé advent időszakában olvasok a gyerek Bibliából is, szeretik. Kendéék betlehemezni fognak az oviban, ő már tudja Máriát, Józsefet, pásztorokat mihez kapcsolni.
Vincivel begyúrtuk két adag mézeskalács tésztát.
Délután közösen kiszaggattuk. Milyen formát választottak a gyerekek a mézeskalácshoz?Húsvéti nyuszi és tojás formát:)
Kende este azt mondta, hogy a ez volt a legjobb a vasárnapban.
Vasárnap Luca napja volt. Idén is elültettük a búzánkat két cserépbe,
izgatottan várják, hogy kinőjön a fű.
Fociztunk, ugróköteleztünk kint. Kell, hogy délután is legalább 30 percet kint mozogjanak, különben nem tudnak az energiáikkal mit kezdeni.
Fárasztásos hadművelet részeként futóversenyt tartottunk, két résztvevővel:)

3 megjegyzés:

  1. Ügyesek vagytok, mint mindig, csodálatos szervezőkészséged van!) Boldog karácsonyt kívánok!!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andrea!
    Mi is áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt és egészségben, boldogságban gazdag új évet kívánunk!

    VálaszTörlés
  3. Hah, én még most sem merek elmenni két gyerekkel vásárolni! :-)

    VálaszTörlés