Összes oldalmegjelenítés

2015. december 2., szerda

Advent első vasárnapja

Feldíszítettük a házat. Ablakdekorálást közösen,
 többit ketten Kendével(addig Vinci Zolival a piacot járta), annyira izgatott volt Kendus, hogy mi hova kerüljön és jé, nekünk van ilyen díszünk is..
Lelkes, boldog, izgatott. Kendus csak annyit mondott: "Bedekoráltunk!"
Az asztalra tavaly készített karácsonyi szalvétatartó került, az angyalkákat egy sorba rendezte a drágám(csilingelős hangjukat napjában többször teszteli-vele együtt az idegeimet is:)
Készítettünk karácsonyi díszeket porcelán gyurmából, ajándékkísérőnek sem utolsóak.
Sötétedéskor bekapcsoljuk a fényeket(csak házon belül van)és csodálják az új csillag lámpát.
Adventi koszorúnkat készen vettem, nekem tetszik.
Gyertyafújásban(ami logopédián az első foglalkozások egyikén már feladat)Vinci aranyérmet kapna, elsőre sikerül neki, profi a fiú!
Adventi naptárukba(ami idén az új szobájukban az ajtóra került)minden éjjel az "angyalka "elrejt egy kis apróságot. Első nap néhány gumicukrot, ami egyébként nincs nálunk, kivéve akkor, ha ajándékba kapják. Erre Kende megszólal: "miért csak ennyi??"-telhetetlen mindenit, második nap puszedli került a zsákba, ennek nagyobb sikere volt, mint a gumicukornak. Reggeli mellé benyomták. Harmadik nap véget vetek az édességdömpingnek. Mintás zsepit kapnak.
Kendust érdekli és sokat kérdez az angyalka létéről. "Honnan jön?Hova megy?", a legviccesebb az volt, amikor megkérdezte, hogy "van foga az angyalkának?"Nem tudom honnan jött ez neki.
Advent első vasárnapján Szécsényben voltunk, meglátogattuk Dédit, Laciékat.
Az odafele vezető út kacsakaringós volt, kitérőket tettünk a kis falvakba, legalább 3 benzinkútnál megálltunk enni-inni-pisilni. Kendus a benzinkutaknál ki szeretne szállni, azzal az indokkal, hogy neki pisilnie kell. A vásárlási lázát ezzel palástolja. Ha bemegy az Apjával, akkor üres kézzel nem jön ki, pedig vásárlásra nem a legjobb hely a benzinkút.
Dédinél megnézték az édességfelhozatalt a kamrába és le is tesztelték, tulajdonképpen egy kis adag paradicsomlevesen kívül nem ettek mást csak cukros nyavalyákat, nem örülök neki, mert felpörögnek tőlük és kezelhetetlenek.
Hazafele éppen annyit aludtak az autóba, hogy este macera legyen az elalvás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése