Összes oldalmegjelenítés

2015. december 8., kedd

Mikulás, Advent második hétvégéje

Aranyosak voltak a fiúk, fél pár cipőjüket kirakták az ablakba. Koszosan, mert arra már nem volt idő(energia), hogy áttöröljék egy ronggyal a szülinapi party után. Kendus feltette a párkányra, Vince utánozta őt.
A csizmába egy kis nasi és aszalt gyümölcs került. Reggeli után nagyjából, felületesen eltakarítottunk a buli után. 9-kor csöngetett a Mikulás!
Kinéztünk az ablakon és a fiúk a döbbenettől  szólalni sem tudtak, pedig milyen nagy a szájuk:)
Mikulás megkérdezte, hogy bejöhet-e, Kende legalább bólogatott.
Helyet foglalt a konyhában, Vinci távolságtartó volt, behúzódott az apja ölébe és onnan figyelt. Megmutatta a logopédián készített Mikulás képet(papírt kellett hozzá tépkedni, imádja!)
Vinci a Mikulás botjával akart mindenáron játszani(mivel mással), kétszer akkora volt, mint ő és volt súlya rendesen. Próbálta felállítani, görgetni.
Kendus kezdeti némasága kb. 10 perc után megszűnt, énekelt magyarul, németül is.
Hétfőn mondja nekem Kende: beláttam a Mikulás pulcsija alá és láttam, hogy emberi szőre van!!!
Megmutatták a szobájukat, kedvenc játékaikat. Mikulás rácsodálkozott az adventi naptárunkra, ami ugyancsak Mikulás formájú.
Csomagot is hozott természetesen.
Elektromos fogkefét rejtett, ha már úgyis annyi édességet esznek decemberben, egyébként is rászálltak az én fogkefémre. Vincit próbálom ezzel is ösztönözni a fogmosásra és leszoktatni a fogkrém evésről.
Aztán elbúcsúztunk tőle, azzal, hogy figyeli őket és ha jók lesznek, akkor 1 év múlva visszajön. Gyerkőcök megígérték, hogy jövőre még jobbak lesznek, ha tudnak:)
Idén először Mikulást rendeltünk netről. Eddig minden évben elmentünk Mikulás rendezvényre, Zoli ötlete volt, nekem csak utána kellett néznem.
Teljesen rendben volt(kedves, szimpatikus, szerintünk olyan 35 év körüli lehetett) stílusosan piros Suzukival érkezett(Zoli látta, messze parkolt):)

Még a hét elején levelet is kaptak a Mikulástól a gyerekek.
Kendus izgatott, ha levelet kap(neki csak köszöntés, ajándék)jöhet.
Piliscsabáról érkezett a szülinapjára
A levélben matrica is lapult.
Vinci leragasztja a matricát(parkettára, hűtőre, asztalra is) és utána rögtön felszedi.
Kendusnak utalás volt arra, hogy színezőt fog kapni. Az ovis Mikulástól meg is kapta. Csak annyival kommentálta a nagyfiú: "tudja a Mikulás, hogy mit szeretnék!"

Délután vendégeink voltak: Lotti, Dalma, Lacika.
Ez volt Lotti első vendégsége:)Nézelődött, mosolygott, evett,sőt még az Anyukája mellkasán aludt is(Dalma próbálta az udvaron elaltatni, de inkább bent a melegben szunyált)
Vince féltékeny. Azt sem szereti, ha az Apjával ölelkezünk, akkor jön és rögtön "szétválaszt"minket, amikor Lottit a kezembe tartottam, akkor ő is azt szerette volna, hogy vegyem fel.
Lacika focizott velük, bemutatták a "vetődési"tudományokat a fiúk(parkettán kíválóan lehet csúszkálni)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése