Összes oldalmegjelenítés

2015. december 31., csütörtök

2015-ös évünk

Milyen jó, hogy írom a blogot, ha valamit elfelejtenék(hogy történt, mi történt velünk), akkor csak visszakeresek. Csak azt sajnálom, hogy nem Kendus születésével kezdődött a feljegyzés.
Összességében, visszatekintve szuper évünk volt, betegeskedős időszakot leszámítva(az meg csak jön, nem tudjuk elkerülni)
Megvalósult az, amire régóta vágytunk: a ház teljes belső felújítása, átalakítás. Ami a házat illeti van vele még bőven munka(az egyik barátunk mondta, hogy a családi ház olyan,mint a pénznyelő automata: nyeli a pénzt)és lesz is. Jövőre szeretnénk a külső hőszigetelést, kaput, kerítést renoválni.
Ha Kendus iskolás lesz-felső tagozatos-,akkor kapna egy külön szobát. Nagy szobák, terek vannak, megoldható.
Nyáron 6 hetet hármasban töltöttünk. Nyaraltunk Dédinél és Siófokon is, Kende emlékezetében az élmények már megmaradnak.
Kendus ovit váltott, Vincivel elkezdtük a korai fejlesztést, logopédiát. Kirándultunk gyönyörű belföldi helyeken, eljutottunk egy hétre Bécsbe is. Zoli sokat volt távol.
A régi oviból, kacsa csoportból Kendusnak lett egy barátja, mi szülők is jól megértjük egymást.

Január: Vinci másfél éves lett, megünnepeltük a névnapját, megszerezte az első sérülését(lebukfencezett három lépcsőfokot kint az udvaron)
Február: Kendus influenzás lett(idén gondoltam arra, hogy beoltatom influenza ellen, de a dokinéni lebeszélt)
Március: Tombolt a bárányhimlő, így utólag örülök, hogy túl vagyunk rajta. Vini megszabadul a hosszú göndör fürjeitől-olyan sokan nézték lánynak, annak ellenére, hogy nagyon pasis, karakteresen fiús arca van.
Április: Velence, Pákozd, Dinnyés. Emlékszem a hirtelen jött melegre, hogy a tó partján vettünk nyári papucsot.
Május: Kendussal az Örkény színházba megnéztük a Csoda és Kószát(imádjuk a sorozat könyveit), főleg iskolások voltak a színházba, Kendus értette a poénokat, ismerte a történetet. Felolvasó est keretében adták el a két ló kalandjait. Kende első "osztálykirándulása"Abonyba(azóta is emlegeti, hogy milyen jól érezte ott magát)Pünkösdkor a Tropicariumba voltunk, emlékezetes, hogy Vinci lekaparta az állatmenhely javára kiragasztott aprópénzt és nagy büszkén futott hozzám vele. Leleményes. Kisvasúttal felmentünk a Széchenyi-hegyre.
Június: nyertünk az ovis majális tomboláján. Elkezdődött a dobozolás.
Július: Vinci 2 éves lett, leköltöztünk Szécsénybe
Augusztus: Siófokon. 10-kor nyitott a wellness, Vinci 9 után már az ajtóban téblábolt. Megszerette a vizet, ebéd után mindig aludtunk. Kánikula. Hó végén hazajöttünk, vírusfertőzés miatt Kendus néhány napot a Lászlóban töltött, elmaradt emiatt az ovis beszoktatás.
Szeptember: új ovi, logopédia. Életünkben először kimentünk a lovira. Finomat ettünk, pár száz forintért fogadtunk, de nem nyertünk(pedig én a Roni nevű lóra tettem fel)
Október: Balaton-felvidék Tamásékkal, Ilcsiékkel. Kirándultunk Kiskőrösön és a szentendrei Skanzenban is.
November: Vinci első színházi élménye a Dödölle című babadarab. Beszédvizsgáló.
December: Kendus 5 éves lett, kb. 1 hétig tartott az ünnepség sorozat. Nagyfiú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése