Összes oldalmegjelenítés

2015. május 30., szombat

Süssünk sós perecet!

Szeretjük a kelt tésztás finomságokat. Csak úgy eteti magát!
A formázás is az ő kezük munkáját dicséri
Kendus kérte, hogy legyen perec, de ne magos és ne sajtos, maradt a sós verzió.
Könnyen elkészíthető, a fiúk mellett csak narrátor szerepem van. Ügyesek na!
Szeretem, ha mellettem sertepertélnek a konyhában és imádom, amikor Vinci párnás keze csupa liszt,
imádom, amikor Kendus erős kezeivel gyúrja a tésztát.

Perec hozzávalói: 250gr liszt, fél csomag szárított élesztő, 1,5 dl víz, 1 evőkanál olaj, csipet só, 1 teáskanál méz
Sós öntethez: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál só és annyi víz, hogy tejfölös állaga legyen

A leírt mennyiségből nálunk egy nagy tepsi lett, állítólag sokáig eláll dobozban, nálunk erre nincs lehetősége, egy délután alatt elfogyott. Ennél finomabb perecet még soha nem ettem.
Jó vendégváró, buliba, reggelire, uzsira, kirándulásra és csak úgy.
Megvárjuk, amíg duplájára kel a tészta és mehet a formázás.

2 megjegyzés:

  1. Ez a nyújtólap nagyon szuper, hol lehet ilyet szerezni?

    VálaszTörlés
  2. Ikea, kb. 2 éves,2-3 naponta használom, bírja a strapát.

    VálaszTörlés