Összes oldalmegjelenítés

2015. május 6., szerda

Csoda és Kósza

Rákaptunk  Csoda és Kósza történeteire Kendével.
Alsó tagozatos kortól ajánlott/ak a könyv/ek, Kendus érti a történeteket, figyel(itt már a szövegé a főszerep és nem az illusztrációé)hatalmasakat kacag a poénokon.
Csoda és Kósza a gödöllői tanyán élnek, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. A két ló  izgalmas, furfangos történetét meséli el fejezetekben Czigány Zoltán. Utánanéztem a szerzőnek, a vezetékneve ismert, de még soha nem találkoztam vele, pár éve tragikusan fiatalon elhunyt, három kötet jelent meg Csoda és Kószáról. Nekem is a könyvtárba került a kezembe, megtetszett, hazahoztuk.
A lovak és kedves tulajdonosaik járnak Olaszországban, utaznak a Marsra, lubickolnak az Aqwaworldben, pizzát sütnek a miniszterelnöknek, sőt még a Hungaroringre is kimennek. Minden megtörténik velük, ami egy közönséges lóval nem:)
Gyöngyi néni és Sajó bácsi figurái szerethetőek, maiak.

Egy programajánló honlapon láttam meg, hogy a darabot játsszák az Örkény színházba.
Rögtön vettem jegyet méghozzá május elsejére. Virslis-vattacukros-fagyis majális helyett színházlátogatással kezdtük a hónapot. Pöttyös utcánál leraktam a kocsit és onnan metróval mentünk, már az is élmény volt!Kendus mondta is, hogy olyan,mint Bécsben. Az újdonság erejével hatott, hogy gépből lehet megvenni a jegyet, az ára meg sokkolóan hatott rám. Deákon kiszállva Kende megjegyezte, hogy mennyi ember van ott, aki "nem magyarul beszél". Rég voltam a Deák környékén(is), szépen felújították a Madách teret, Kendus vizezni akart(megmártózni a szökőkútba), aminek a környéke tele volt szeméttel.

Most voltunk először ketten belvárosi színházba, ez is egy mérföldkő az életünkben:)
Az egész darab hangjáték, 6-15 éves korosztálynak javasolt, de, aki ismeri a történeteket, szerintem annak élvezhető. 6 vagy 8 színész(pontosan már nem emlékszem)felolvassa a történeteket, nincs díszlet, nincs jelmez, nincs zenei aláfestés, csak a színészi hangjáték. Olyan színészek szerepelnek benne, mint Pogány Judit(Anya, "ő a Bogyó és Babóca hangja!), Gállfy László, Kerekes Viktória.
Kendusnak és nekem is nagyon tetszett!Olyan hangosan nevetett(olyan gurgulázósan), hogy többször hátra néztek ránk(14. sorban ültünk, kaptunk ülésmagasítót is)
Egyfelvonásos, az év gyerekdarabja lett!Ha akartok egy órán keresztül nevetni, akkor menjetek el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése