Összes oldalmegjelenítés

2015. május 25., hétfő

22

Két hónap és két éves lesz a kisfiam!Közhely, de most született!
Nagy gyerek, széles vállú, erős izomzatú. A méreteiről csak annyit, hogy pár hete vettem neki szandit és már 24-es méret kellett!Kendus összes ruháját, lábbelijét elraktam. A ruhák közül sokat tud Vinci hordani belőlük, annak ellenére, hogy más évszakban születtek, de cipők közül egyik sem jó, mert Kendusnak supis kell, Vininek széles a lábfeje, ducik a lábujjai. Eddig a D. D step vált be és egy noname török gyártmányú cipő.

Mosolygós, kedves, vidám, kiegyensúlyozott gyerek. Sokat ért az idegrendszere, sokat fejlődött az utóbbi hónapokban. Neurológushoz anno nem jutottunk el, mert akkor tombolt a bárányhimlő, júniusra kaptunk új időpontot(ami kérdésként felmerült bennem mára nem aktuális)
Idegenekkel egyre közvetlenebb, főleg a 8-10 éves lányokkal. Ma is egy 10 éves kislány lökte őt a hintába, miközben vadul szemeztek.
Akaratos, türelmetlen. Ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzelte, akkor harap, csíp.
Játszótéren nem várja ki a sorát a csúszdánál, hanem lökdösődik. Szemtelenül elveszi más kajáját, italát.

Nagyon ügyes a nagy mozgásokban. Egyedül mászókázik, löki magát a hintában, csúszdára felmegy(már a helyes oldalon), szalad. Van kézügyessége!Rajzol, fest, formáz, barkácsol. Szívesen , lelkesen segít a házimunkába: csillog a szeme, mikor mondom neki, hogy jöjjön mosogatógépet pakolni, teregetni!Főzőcskézni is szeret, szülinapi ajándéknak babakonyhát gondoltam neki. A műanyag poharakat egymásba teszi, használja az villát, kanalat.
Nem egy szabálykövető lurkó, vele még nem lehet a szó szoros értelemben sétálni. Ő tuti másfele megy, bemászik, el/kirohan, benyúl a kerítésen át a kutyákhoz. Nagy szerelme a kutyák és a zene.
Döbbenet, de egyedül megfürdik(beleadom a fürdetőt a kezébe és mosakszik, cuki), fésülködik, étkezik, felveszi a tépőzáras cipőjét, levetkőzik, segítséggel öltözik.

Nem beszél. Ez aggaszt. Voltunk logopédusnál, ő türelemre intett. Állathangokat próbált vele utánoztatni a nő, de Vinci odaállt az ajtóhoz és annyit mondott: "el". Kapott feladatot seperc alatt megcsinálta: karikákat sorrendbe tenni, formabedobót.
 Ahová jártunk tornázni, ott a szenzoros tornát ajánlották, amitől beindul(hat) a kommunikációja. Végül nem kezdtük el, mert azokat a mozgásformákat itthon is csináljuk, eszközünk is adott.
Mindent megért, értelmes, okos, csak nem válaszol. Egy időben mindenre mutatott, mára erről leszokott vagy csak ritkán mutogat.
Motort nem használja, helyette a rollerrel menőzik. Már lent van a futóbicó ülése, de még nem ér le a lába.

Elérkezett a szégyenlős korszaka. Elbújik a lábam mellett, onnan huncutul mosolyog. Érzékeny, ha rászólok, akkor rögtön elsírja magát(ne edd a virágföldet, ne igyál a pocsolyából, ne szedd ki a szemet..stb.)Nem csak eszi a virágföldet, hanem tépi is a virág levelét.
Kedvenc játékai a labda, pakolós, egyensúlyozó játék, tüsi, gyurma, homokozó, trambulin.

Gyakran jelez kakinál, könnyebbség, hogy időponthoz is tudom kötni. Nyáron próbálom  majd szobatisztaságra nevelni és leszoktatni a cumiról.
Fogzik, 10 foga van, az is nyáriszünetes,mint amilyen nekem volt.

Napirendünk:mindegy mikor ébred, egy biztos 10.30 körül eszik, kakil és alszik 1-1,5 órát. Este 17-kor jön el a holtpont, akkor vacsi, fürdés, mese, alvás.
Könyvek nem kötik le úgy,mint Kendét, de a diamesét imádja!

Mindenki azt mondja, hogy tiszta Anyja:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése