Összes oldalmegjelenítés

2015. június 1., hétfő

Ovis majális

Szombaton tartották az oviban a majálist. Tavaly is jól sikerült, de idén fergeteges volt a hangulat, rengeteget nevettünk,színvonalas műsorban részesültünk, brillíroztak az óvónők, főleg Kende kedves I. nénije.
 Kendus egész délelőtt a barátjával játszott
(csak azt sajnálom, hogy mostanra alakult ki köztük szoros kapcsolat, szeptemberben Kende új oviban folytatja a pályafutását )
Tavaly nem kellett belépőt fizetni, pár dolog kivételével, ha kitettem a lábam az udvarra, akkor nyithattam a pénztárcám. Idén belépőjegyes volt a buli, családi jegyet vettem, 10-ig Vinci és Zoli is majálisozott. Elhívtuk Lilit és Öcsit is(Lili tavaly is eljött)
9-kor nyitották a kapukat, mi 9.05-kor már ott voltunk!Nem elsőként:)

Első körben vettünk négy tombolát(amit Kende még mindig úgy mond, hogy dombola). Az egyik nyerő lett, a tombolahúzás alatt végig azon izgultam, hogy ne azt kapja ajándékba az ovisom, amit mi ajánlottunk fel(szomszéd nyerte:)Gazdagabbak lettünk  egy spray+tusfürdő csomaggal és egy foglalkoztatóval. Annyira izgult Kendus, hogy mikor húzzák már a miénket(biztosra vette, hogy mi csak nyerhetünk. Beállt a színpad szélére és minden húzás után hátrakiabált nekem, hogy mehet fel a "színpadra?"Rengeteg felajánlás volt, kb. 30 percig csak a nyereményeket húzták. Mondom , jó buli volt! I. néni volt a bemondó(lökte a poénokat), a végére elment a hangja.
Idén Lili is nyert(tavaly szomorkodott, hogy nem húzták ki a sorszámát)egy neszesszert(nincs belőle nekik otthon csak fél szekrényi)és egy foglalkoztatót.

Az óvoda udvarán van három medence. Az egyikbe töltöttek vizet és lehetett horgászni értékes nyereményekért
. Kendus először kinézte a díjak közül azt, amire vágyik(újság)és utána kifogott három halat(Zoli segített neki, könnyűnek látszott, de valójában nehéz volt)
Vinci a medencébe elkezdett kavicsokat dobálni(persze abba, amibe a játék halak úsztak és folyt a versengés), ordított, mint a sakál, amikor arrébb vittem, de mindig ott kötött ki. Kavics után füvet dobált. Megjegyezték, hogy halljuk itt van a kis Vince!
Vincit az ugrálóvár és a homokozó kötötte le, rossz éjszaka után 10-kor mondtam az Apjának, hogy hazasétálhatnak. Biztos voltam benne, hogy aludni fog. Tévedtem. Helyette itthon is nyomta a dacoskodást.

Lehetett íjászkodni, volt mentőkutya bemutató(Lili jelentkezett alanynak), táncos bemutató, az óvónénik mesedarabot adtak elő, tűzoltóautóba lehetett ülni, arcfestés, tetoválás, okosodó játékok,
Vöröskeresztnél rajzolás, kézműveskedés.
.Ismert focistának lehetett gólt rúgni(számomra ismeretlen) Bográcsozás, lángosozás, sütizés, hot-dogozás.
Legtöbb fiú pókembernek, Batmannek festette magát. Kende transzformerszt kért az arcára, de az arcfestő nem tudta, hogy milyen. Helyette robot lett
(dél körül már felismerhetetlenné változott, több kosz lepte el az arcát,mint festék)Fél karján egy puma tetoválás virít.(Később meglátta a Star Wars-os tetkót, fájt a szíve érte)
Majális végére tele lett a táskám nyereményekkel:ahová beállt Kendus, ott tarolt.
Beszélgettem szülőkkel. Sajnálom, hogy így alakult az ovis csoport élete(I. néni és a barátok nagy része átmegy a fizetős angol csoportba, kivéve D.-t, akivel nagyon egy hullámhosszon vannak az utóbbi időben, a kisfiú jó hatással van Kendusra)

Délután saraztak(amit ők csak homokozásnak hívnak), segítettek palántázni, jutalomként elmentünk a cukiba fagyizni. Estére elfáradtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése