Összes oldalmegjelenítés

2015. június 17., szerda

Bátor hősöm

Kendus túl van az első fogászati látogatáson, így 4,5 évesen korainak tűnik, főleg, hogy kb. 1 éves kora után indult be nála a fognövesztés.
Nekem és szerintem a generációmnak rossz élményei, emlékei vannak az sztk-s foghúzásról, érzéstelenítő nélküli tömésről. Csak rá gondolok már az orromban érzem a régi fogorvosi rendelő szagát(az a szúrós hipós, fertőtlenítős bűz).4 évig hordtam fogszabályzót, ami leányálom a szájsebészeti beavatkozások után.
2006-ban sikerült megtalálnom a fővárosban azt a fogorvost, akinek a székébe minden idegesség, láb-és kézremegés nélkül beülök. Emlékszem pontosan az első találkozásunkra,jártam Piroskánál az Etele úton, később a Pöttyös utcánál dolgozott, otthonában is fogadott, most az Astoriánál van. Úgy tudja beadni a szurit, hogy nem érzem!Pedig nekem aztán tényleg alacsony a fájdalomküszöböm.

Nagyfiam már egy ideje mondogatja, hogy fáj a foga. Napjában többször, alaposan most fogat, egyedül! Mindig leellenőrzöm a munkáját:)
Átnéztem a fogait, egy kis barna elszíneződésen kívül nem láttam semmit. Oviban is szóltak, hogy a keményebb. rágósabb ételeket nem eszi meg, inkább a pépesek csúsznak le. Érzékeny neki kemény ételek fogyasztásánál.
Ma elvittem Piroskához(akiről 2 éve elneveztük a plüss fókát is), ő is csak egy kis barázdát látott, pici ínygyulladást. Még mielőtt hozzákezdett volna bármihez is megmutatta Kendusnak a "liftező" széket, a nyálelszívót, a "porszívót", a "levegőfújót" és a többieket. Csináltak egy "főpróbát" hogyan kell jeleznie, ha valami fáj, kellemetlen vagy csak tartsanak szünetet. A barázdát betömte(Kendus mindenben együttműködött, én is irigyeltem őt a bátorságáért), megmutatta a szomszéd szobában dolgozó gyerekfogorvosnak is, ő aftára gyanakodott, de szerencsére nem talált Kendus szájában semmi olyat, ami gyulladásra utalhat. Talán erősen megsérthette valamilyen étellel.
Úgy érzem nem élte meg rossz emlékként. Sőt két ajándékkal távoztunk
Orvosi kesztyűből fújt lufi
és megkapta a beígért Happy Meal menüt is(a beavatkozás után tudott  és engedélyezett volt az evés)


3 megjegyzés:

  1. :-) Kis hős!Kiarával januárban voltunk először fogorvosnál,akkor volt 3.Mindent rendben találtak,hál égnek. Örülök, hogy most már nálatok is minden ok!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg le a kalappal előtte!

    VálaszTörlés