Összes oldalmegjelenítés

2015. június 2., kedd

Pet palackból ajándék

Környezettudatosan élünk vagy legalábbis igyekszünk.
Alap, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot(nagy segítség, hogy az előkertben a háztartási szemeteskuka mellett van egy papírgyűjtő és egy műanyaggyűjtő kuka is.), nem folyatom a vizet(a fiúk fürdenek, mi zuhanyzunk), nem használok mosószert(helyette mosódió+mosószóda).Amit lehet házilag állítok elő. Tavaly nagy sikert arattak a lekvárjaim, gyümölcsönteteim, paradicsomszószaim. Idén ezen felbuzdulva palántáztam is, van még hova fejlődnöm, de egy-két paradicsomot már láttam a kertben. Sajnos két gyümölcsfánk évek óta tetves, nem tudunk velük mit kezdeni.

A wc papír gurigákat nem dobom ki, annyi mindent lehet belőle készíteni(pl. Kendus szülinapi meghívója is abból készült. Tegnap az egyik ovistárs anyukájától loptam az ötletet: cipődobozba merőlegesen , szorosan egymás mellé voltak ragasztva a wc papír gurigák, ebben parkoltak az autók. Szerintem fenomenális. Utazáskor a gyerek csak megfogja a cipősdobozt és viszi magával a kocsikat. Fejlesztő játékot is ki lehet hozzá találni, pl: egy sorban csak piros autók parkoljanak.

Pet palackból is rengeteg mindent lehet csinálni(ihletnek ott a Pinterest).
Most a pet palack alját használtuk fel. Az ötletet az egyik kedvenc blogomról: Kifli és levenduláról csentem. Más tollával ékeskedem.

Snicerrel levágtam a flakon alját.
Minden ásványvíznek , gyümölcslének más a flakonja. Legdizájnosabb a Granini gyümölcslevek palackja. Legutóbbi külföldi  útja során Zoli bevásárolt nekünk Graniniből. Imádjuk.

A művelet második lépéseként Kendus gipszet kevert el vízzel, annyi vizet adtunk hozzá, hogy tejfölös állagot kapjunk.
A gipszet beöntöttük a palackba, nem kellett sokat várni, mert gyorsan kötött az anyag, könnyen kijött a formából. A palack alja virágra hasonlít.
Nagyfiam kifestette(temperával és vízfestékkel dolgozott), díszítette  a mintákat, közösen csomagoltuk.
Ez lesz az óvónénik egyik évzárós ajándéka.
Mindig saját kezűleg előállított ajándékot adunk, az ő munkája, szíve-lelke, ideje, energiája, odafigyelése van benne, ettől több,mint egy bolti bon-bon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése