Összes oldalmegjelenítés

2015. június 8., hétfő

Ha végre itt a nyár!!

Pénteken nevelés nélküli munkanap volt az oviban, úgy döntöttem, hogy meglátogatjuk Dédit. Pechemre menet közben kiderült, hogy nem működik a klíma az autóban, a huzatot nem bírom, kínszenvedés az a 2-2,5 óra, amíg leértem Szécsénybe és hazajöttem. Vinci szinte semmit nem aludt napközben, Dédinél többször lerakta a fejét az ágyba, de nem sikerült szunyálnia. Este időbe ágyba került, nem volt gond éjszaka az alvással.
Kendusnak napközben megígértem, hogy addig nem alszunk el, amíg nincs" nagy "medence az udvaron.
Tavaly még jó volt, a "kagylós"medencébe lábat lógatni, mostanra kinőtték a fiúk. Első körben megtaláltuk az igazit: családi medencének hirdették(még én is beleférek), nem merevfalú, olcsó.
Szombat délelőtt 1 órába telt, amíg sikerült nagyjából felpumpálni, így sem tökéletes, de a célnak megfelel. Nagyon-nagyon örülnek neki!10.30 körül bementünk, délutánra már langyos(meleg)volt a víz.
Igazi tengerparti élményt nyújt a medence: Vinci apró kavicsokat dobált bele(ez lett a sziklás övezet), nem törődve azzal, hogy talán ki is lyukadhat, mellé homokot cipelt a homokozóból(ez lett a homokos part)
Mire Noel és Noémi átjött hozzánk elkészült a bográcsgulyás.
Trambulinoztak, homokoztak, fürödtek a gyerekek.
Mióta madárgyűrűzésen jártunk, azóta Kendus madarat akar fogni!Úgy gondolja, hogy ő csalival megfogja a madarat(a csali nem más, mint homok+kő+ribizli), ráteszi a matricáját a madár lábára, felírja az összes fontos információt utána repülni engedi:)-kreatív elme:)
Vinci egyszer-kétszer sírva fakadt, amiért a nagyok kihagyták őt a buliból.
Este Liliék megleptek minket.
Vasárnap grilleztünk, életemben először(de nem utoljára) lepényt is grillen sütöttem(kifogytunk a kenyérből és nem volt időm keleszteni), isteni finom lett!
Bicóztunk a közeli cukrászdába, szívtuk magunkba a sok D vitamint. A bőrünk úgy néz ki, mintha legalább egy hetet vízparton töltöttünk volna.
Legnagyobb örömömre Vinci átállt a mediterrán emberek napirendjére!Csak sokáig tartsa meg jó szokását!

Bent ismét virágzik a karácsonyi kaktusz(és az összes növényem).

1 megjegyzés: