Összes oldalmegjelenítés

2015. június 10., szerda

2 éves státuszvizsgálaton a gyerekorvosnál

Nincs félreírás a címben, előrehoztuk a státuszvizsgálatot a nyári szabadságolások, felújítás miatt.
Tegnap összefutottam a dokinővel, aki szólt, hogy vigyem már be Vinit, mert elmaradt egy Prevenar oltása. Itthon átnéztem a három Prevenart megkapta, de a kullancs elleni oltásból csak egy adagot kapott.
Vinci már a bejáratnál észrevette a fehér ruhában lévő dokinőt és  elkezdett sírni, üvölteni, ordítani.
Az oltás bedásához három ember kellett!Az asszisztens fogta a kezét, a dokinő szúrta én lefogtam a lábait. Minden erejével tiltakozott a szuri ellen. Rúgott, csípett, majdnem harapott. Akkor nyugodott meg, amikor kiléptünk az ajtón. Kértem mosakodókrémet, amit a lenti gyógyszertárban váltottam ki. Nem ment egyszerűen, mert a gyógyszerész is fehér ruhában van. Ahogy meglátta 2000 decibellel elkezdett ordítani. Nehezen lehetett megvigasztalni.
Paraméterei 1,5 hónappal a két éves szülinapja előtt: 1 méter és 11.500gramm(az utóbbi kb, mert a mérlegről is leugrott)

Most már egy ideje eljutottunk oda, hogy alszik!!Legnagyobb örömömre!Napközben minimum 2 órát szunyál, este 19-től reggel 6.30-ig, éjszaka ritkán ébred.

Szóba jött, hogy nem beszél. Minden lehetséges utat kipróbáltunk már, mindenhol türelemre intenek. Értelmes, okos gyerek. Neurológia eltérés nincs nála, mozgása, főleg a nagymozgása előrébb van a koránál(páros lábbal ugrál a trambulinba, váltott lábbal lépcsőzik, löki magát a hintán, egyedül felmászik a csúszdára), kézügyessége kiemelkedően jó, ügyes: gyurmázik, "fűzős"játékban profi, homokozásnál formába önti a homokot, egyik kedvenc játéka, hogy a kis vödröket nagyság szerint beleteszi a nagyobb vödrökbe.
 Jártunk logopédusnál, ahol ő nem érezte jól magát, többször mondta, hogy "el"és nem utánozta az állathangokat. Javasoltak beszédindító tanfolyamot. Mondókázni, énekelni itthon is tudunk. Több mondókát ismer és tud, de nem mondja, hanem mutogatja. Cuki, ahogy a "megy a hajó a Dunán, benne ül a kapitányt"jeleli. Volt, aki azt mondta, hogy a szenzoros tornával lehet beindítani a beszédet. Nem vagyok szakember, de tudom, hogy milyen eszközöket használnak a szenzoros tornánál a gyógypedagógusok, nekünk szerencsére itthon minden adott, a mozgása meg tényleg nagyon ügyes.
Jövő héten megyünk egy fül-orr gégészhez a Bethesdába, részt vesz Vinci egy hallásvizsgálaton és megnézik, hogy nincs-e nyelvletapadása(nem gondolom, hogy lenne. Buborékot fúj, ropit eszik, csücsörít papírhengerbe, grimaszokat vág)
Korai fejlesztőbe 2 évesen elvárás, hogy minimum 25 szót mondjon és rövid mondatokba beszéljen. Máshol azt mondják, hogy 3 éves korig, főleg fiúknál még belefér, hogy nem beszél. Nem mellesleg lehet, hogy örökölt Zolitól beszédhibát. Ha rögtön nem értjük meg, hogy mire mutat/mit szeretne, akkor balhézik, a két éves dackorszak jeleit látjuk rajta!
Sokan azért(is) támogatják a közösségbe kerülést, mert ott nincs AnyaApa, aki mindent megért, ezért a gyerek rákényszerül arra, hogy beszéljen. Úgy gondolom, hogy Vincinek jobb itthon mellettem 3 éves koráig.
Logopédiai intézettel is felvettem a kapcsolatot. Ők is azt mondták, hogy várjak.
Várok én, várok én. Úgy szeretném már hallani, ahogy szövegel!
Nemrég olvastam, hogy Einstein 7 éves koráig nem beszélt és mire vitte!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése