Összes oldalmegjelenítés

2015. június 29., hétfő

Pakolunk és pakolunk

Dobozolunk, zsákolunk, pakolunk és pakolunk.
Megszabadulok ettől a retro pvc-től is. Hiányozni nem fog!
Hétfőre kell egy szoba és egy fürdő kivételével kiüríteni a szobákat, megkezdődik a 'bombázás'. Vinci mellett igazi kihívás a szelektálás, dobozolás. Amíg kipakoltam a felső konyhaszekrényből,(ami most szakadt le, észrevettem, hogy ferdén áll a szekrény, kijött a falból a tartóelem. Tudja a szekrény mikor kell feladni a szolgálatot) ő addig a teafiltert szétszakította, kiöntötte a borsot és földhöz vágta az olívaolajat. Ha nem foglalkozom vele, keres magának elfoglaltságot. Kendus szerepjátékozik, legózik egyedül és most a szokásosnál többet tévézhet. Vinci már több napja nem alszik nappal és éjjel is többször ébred, nehezen alszik vissza. Taknyos, fogzik. Napközben ha nem tör-zúz, akkor ordít. Torka szakadtából. Ma mondtam, hogy ha társasházban laknánk tuti feljelentettek volna már. Türelmes vagyok, de este már azt mondtam, hogy bármit megadnék a csöndért vagy egy hangtompítóért.


 Két ismerősünk is azt mondta, hogy szeret építkezni, felújítani. Szerintem ezt szeretni perverz dolog. Ha a jó oldalát nézem, akkor legalább mindenhol egyszer  az évben szép csillogó tisztaság és rend uralkodik(ahogy a fiaimat ismerem úgy sem állandósul ez az állapot). Lesz egy fiús , közös kuckójuk, ahol magukra zárhatják az ajtót(úgysem hagyom), de nem szúrja a szemem a rendetlenség. Lesz mosókonyhám szárítógéppel, télen nyűg a teregetés és a sok vasalnivaló....erre nyújt megoldást a mosókonyha. Lesz egy új konyhabútorom!Minden, aminek új illata van, csak jó lehet.
Még el sem mentünk, de már azt várom, hogy mikor jövünk haza.
Ilyenkor tűnik fel, hogy mennyi mindent felhalmozunk, felesleges dolgokat tartogatunk. Holnap reggel egy kis plusz pénzzel várjuk a kukásokat, annyi szemetünk van és hol van még a vasárnap....

3 megjegyzés:

  1. Huuu, milyen nagy munkára készültök?

    VálaszTörlés
  2. Lesz falbontás, kéménybontás, régi falba új ablak kerül, betonozás, új helyen lépcsőépítés a tetőtérbe, burkolás, gipszkartonozás...ilyen "apróságok". Szorít az idő, a kőművesek már másodszor módosítják a munkák kezdési időpontját. Augusztus végén KEndusnak új oviba szoktatás, amit már úgy szeretnék, hogy itthon minden rendben legyen. Fontos a komfortérzet, rend.

    VálaszTörlés
  3. Hát, akkor hajrá! Ez elég soknak tűnik, bízom benne, hogy szépen lezajlik minden augusztus végére.

    VálaszTörlés