Összes oldalmegjelenítés

2014. november 24., hétfő

Zenés babaház

Vasárnap a Müpában voltunk(ismét)Cifra Palotán. A téma állandóan változik, most a muzsikusok napja címet kapta. A programok több helyszínen futnak, van színpadi, zenés foglalkozás, kézműves és képzőművészeti foglalkozás és mind ingyenes!A programok interaktívak "tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek"
Mi a zenés babaházra mentünk, ami 0-4 éves korosztálynak szól(még Kendus is belefért, de körülnézve láttam, hogy rangidős, ennek ellenére lekötötte)
Az egész Kokas Klára módszere alapján lett kidolgozva.(Nemrég olvastam egy tanulmányt, amelyben a zenét tanuló, rendszeresen hallgató gyerekek tanulmányi eredményeit vetette össze azokéval, akik csak háttérzajként hallanak zenét. Azok, akik zenén nőnek fel, sokkal kiegyensúlyozottabb gyerekek, jobbak az eredményeik a suliban)
Két foglalkozást tartott a vezető, mindkettőn maradtunk.(Utána kezdődött egy Ringató, de ott már zavaró volt a tumultus.
Volt tánc(reneszánsz zenére, francia nyelvű, nekem nagyon tetszett), hangszerismertetés, éneklés, mondókázás.
A hangszereket a gyerekek kipróbálhatták, nálunk csörgők voltak. Egy cipzárhoz hasonló hangszer is a kezünkbe tévedt, a cipzár két végén egy-egy gömb, ha megrázta az ember, csörgött.
Egy lakodalmat játszottunk el, volt benne főzés, sütés, tánc, mulatság
. Rétest sütöttünk képzeletben, kérdezte a vezető Kendétől, hogy mivel töltsük meg: a válasza "hm". Egy anyuka kérte, hogy türelem rétest süssünk, ezen jót nevettünk.Énekeltünk két szólamban, énekeltek csak anyák, csak apák. Zoli kapa hangját nem hallatta.(Vicces volt látni egy-két szülőn, hogy jobban élvezi,mint maga a gyerek)
A vezető(sajnos a nevét nem tudom)közvetlen, mosolygós, kedves volt. Többször próbálta szóra bírni Kendét, de ő csak bújt(a kis szájhős)belém. Vini mosolygott rá, mint a  tejbetök. Vini nem maradt egy helyben, jött-ment, ismerkedett, elvette mástól a hangszereket.
Körben székek voltak, élvezte, hogy kapaszkodva végigmegy a termen.
Kende megint tanult egy új éneket, mindig csodálkozom milyen szivacsmemóriája van. Egyszer hallotta, a dallam belemászott a fülébe a szöveget többször ismételtük, itthon este már énekelte.
Vince elfáradt a végére, már az autóban bealudt. Kende már ritkán alszik hétvégén(és az oviban is), itthon csendes pihenő van addig, amíg a tesója alszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése