Összes oldalmegjelenítés

2014. november 14., péntek

Csak mondom, csak mondom és be nem áll a szám

Hajtépő, idegkimerítő egész nap mondani, kérni, parancsolni, utasítani. Háromszor, négyszer is elmondom, hogy rakd a helyére, moss kezet, öltözz át, ne fetrengj a földön, ne öntsd a ruhádra...hosszú a sor.süket fülekre találok, délutánra diktátorrá változok.

Kendus napközben már nem alszik. Szerencsés vagyok, hogy eddig is aludt ebéd után. Még nem jöttem rá, hogyan lehetne összeegyeztetni a hétvégi sziesztát.
Vinci az elmúlt időszakban hajnalban ébredt(4.50-5.15 között, előtte minimum kétszer ébred: iszik, néha peluscsere is szükséges és alszik tovább), aminek következtében 9 körül kidől, alszik kb.10.30-ig. Ebéd után nem fog újból aludni, amikor Kendusnak pihenésre van szüksége. Kende pedig felpörög, délutánra hisztis sok türelem kell hozzá. Az oviban sem alszik, de ott kivitelezhető az ebéd utáni pihi, itthon egy aktív, hangos 15 hónapos mellett kevésbé.
A fáradság számlájára írom a hülyeségeit, amit hol jobban hol rosszabbul tolerálok. Ma a csokis száját beletörölte a fehér felsőrészembe, ő azt gondolta, hogy milyen poénos , viccesnek gondolja azt is, ha a Tescóban csúszik a földön. Válogatott trágárságokat is tanul(t)az oviban(köszönhető XY-nak a fiam meg vevő a hülyeségre)

Tegnap ordenáré hisztit csapott az oviban(is). Az öltözés kész kínszenvedés. Könyörgök, hogy kezdjen már el öltözni, mert bemelegszem(ünk), ő meg mutogatja a könyvét, elkezd dumálni a csoporttársaival. Mindig azt veszem észre, hogy akiért később jöttek, hamarabb mennek el.
Csapkodott, amikor szóltam neki, hogy indulok, elfogyott a türelmem. Erre ő mindenféle bolondnak, hülyének elhordott. Így-úgy próbáltam rá hatni(nem kapott ki). Megkérdezte, hogy futhat-e, válaszom persze a kapuig. Mire utolértem az úton futott már.Nehéz eset.
Bosszant, hogy követelőzik. Még be sem tettük a lábunkat a boltba(szerencsére ritkán viszem magammal), piacra(ide minden szombat délelőtt jön velem), már mondja, hogy ezt-meg azt vegyek neki.Nem vagyok az embere. Kérleli az apját, menjenek mosóba(ott általában kap valamit). Ma kapott egy csokis nyalókát, este azt mondta, hogy az volt neki a napban a legjobb.

Nem ment oviba. Reggel úgy ébredt, hogy a bal szeme alatt véraláfutás, bedagadva. Még jó, hogy ma volt a fotózás(tavaly sem lettek igazán jó képek, mert sírt valamiért)
Felfázott. A héten az oviban mindennap bepisilt, csütörtökön már nem fektették ágyra, hanem matracra. Volt már felfázva(sajnos többször, mindig jó időben),most láztalan. Tőzegáfonya szirupot itattok vele, az eddig bevált. Nálunk 21.5-22 fok van, állandóan kérlelem, hogy vegyen fel szandit, hideg a parketta, kő. Este fürdés előtt meztelenkedik. Fogmosásnál kinyomta a tubus fogkrémet, mintákat rajzolt a mosdóra. Rosszcsont és arról még nem írtam, hogy kiöntötte a tejet a gatyájára, az üzletben a plüssállatkán lévő árcímkét szétszakította(mert nem vettem meg, csakazértis)...
Én meg,mint a rabszolga takarítok, mosok, főzök, felszedem, elteszem.....
És igen, kap elég figyelmet, szeretetet, játékidőt, tombolást.

2 megjegyzés: