Összes oldalmegjelenítés

2014. november 3., hétfő

Takonykór

Ahogy bejött az első hideg nap valamelyikünk tuti taknyos lesz. És ha már az egyikünk taknyos, akkor gyorsan átadja a család többi tagjának is.
Emlékszem tavaly ilyenkor Kendus volt náthás, most Vinci az.Igaz, hogy "csak"nátha, de rossz a közérzete, nyafi, csak kézben marad el, nem alszik rendesen. Szerencsére láztalan. Volt két-három éjszakánk, amikor szinte semmit nem aludtunk, mert becsukta a szemét és sírt, ordított. Leszívtuk az orrát és eltelt pár perc, újból hallottam, hogy szörcsög. Az orrsziporszi nálunk novembertől-márciusig használatban van, annak örülök, hogy Kendus már ügyesen fújja az orrát.

Minden népi praktikát bevetettem, ivott/iszik gyógyteát,a mézzel óvatos vagyok, én allergiás vagyok rá, ő meg az én vérem:), kapott kispárnát a feje alá: kidobja vagy melléfekszik, de nem rá. Kenegetem az orrát orrkrémmel, a mellkasát légzéskönnyítővel(ma estére kipöttyöződött tőle), lámpáztunk.
A csúnya váladék mellé társul a fogzás, és pár napja szárazon köhög(kap gyerek ACC-t ), csupa "jó". Egyik reggel köhögött, Kendus meg is kérdezte, hogy mi ez a hang.
A harmadik nemalvós nap után adtam neki fájdalomcsillapítót, annyira keservesen sír, nehéz megvigasztalni, itt is-ott is fáj neki. Eddig bevált, hogy kint a hidegben a babakocsiban alszik, volt, hogy elaludt és ordítva felriadt 20 perc után.
1 hétig kezelgettem itthon, de áttörő javulást nem látok, ma elmentünk dokinénihez. Vinci rendelési idő előtt(11-13-ig, a legrosszabb időpont gyerek szempontjából szerintem)aludt!Nem sírva ébredt, hanem huncutul mosolygott. Kapott calciumot, kúpot, gyógyszertári orrsprayt.

Még indulás előtt becsöngetett a védőnő, erre járt és érdeklődött, hogy Vini megkapta-e a 15 hós oltást. Nem kapta meg, mert náthásan nem oltatom be, nem vagyunk vele elkésve, ha jól tudom, akkor 3 hónap a türelmi idő, egyébként is többkomponensű oltás, előfordul, hogy az oltást követő héten lesz tőle lázas a gyerek.
Hallotta, ahogy Vini köhögött, mondta, hogy mélyről jön és jó is, hogy megyünk, hallgasson rá a dokinéni a tüdejére(nem hallott semmit)és zárjuk ki a bronchitist(én kizártam, de a dokinő is megerősített.

Kendussal jártunk sóterápiára hosszú megfázásos időszak után. Tavaly egy  belvárosi sóbarlangos, sóhomokozós helyet próbáltunk ki(egyszeri alkalom), Andi barátnőm hívott el minket oda Tibeti hangmasszázsra(gyerekeknek szólt), ahol mind a négyen relaxáltunk(kristályok által tisztított vizet ittunk, sólámpa éget a föld alatt,lábunk alatt mindenhol só volt).
Idén is visszamegyünk.

2 megjegyzés:

  1. Sóterápiát én is terveztem. Milyen gyakran és hosszan érdemes szerinted?
    Szerencsére tőlünk két-három utcányira nyílt egy sóbarlang, egész jó is, de ugye a szokásos a problémám: ott aztán biztosan van beteg gyerek, akitől el lehet kapni valamit. Főleg, ha csúcsidőben megyünk, mondjuk bölcsi, ovi után.

    VálaszTörlés
  2. Kétnaponta mentünk, minimum 10 alkalomra érdemes, akkor érződik a hatása is.
    Tavaly, amikor Vince szoptatásához is igazodni kellett, akkor már csak alkalomszerűen mentünk.
    www.kristalysobarlang.hu, a youtube-n találsz egy M1-es riportot róluk. Szombat délelőtt(havonta egyszer) gyerek relax és hangterápia, masszázs is van. Nekünk bevált.

    VálaszTörlés