Összes oldalmegjelenítés

2014. november 29., szombat

16 hónapos Vince

A pakolás még mindig tart, nem unja még. Fiókból, szekrényről, polcról lepakol, hűtőmágnest egy nap számtalanszor leszedi , hűtőt kinyitja, íróasztal fiókjából a leveleket kidobálja és a legújabb mutatványa, hogy a játéktartó dobozt megdönti és a tartalmát(az apró vackokat, duplókat, autókat, kacatokat)kiborítja. Nincs Vincimentes övezet a házban, a kukák iránt érzett vonzalmáról még nem is írtam!Annyira aktív, hogy az embernek egy szusszanásnyi ideje sincs mellette. Amikor nagyritkán alszik, akkor próbálom a csatateret felszámolni, olyan, hogy rend szinten tartása már nem is létezik nálunk.

Járókát utálja, mi csak ketrecnek hívjuk-ő úgy is érzi benne magát. Vannak olyan 10-20 percek, amikor belekényszerítjük(eljön az idő,amikor majd kimászik belőle). A játékokat kidobálja belőle és élvezi, hogy csattan a földön. A héten kivettem a sütifaló kincsesbödönt a járókából, mert az ajtóhoz dobta. 

Kedvencei között van a szétszerelhető, különböző méretű labda, puzzle(4 és 6 darabos), horgászos játék(a botot még a szájába veszi és inkább puzzleként játszik vele), golyóvezető, formabedobó, libikóka, karikás játék, könyvek.
A legót szétszedi, ha nem megy neki valami elsőre, akkor nyújtja felém, hogy csináljam helyette. Csak egyszer próbálja és feladja.
Kipróbálta már a gyurmázást, de kajának hitte és megette.(nem só-liszt gyurma volt), festést: kikente magát és megkóstolta a festéket.
Csepphinta, libikóka, alagút, labda még mindig nagy szerelem.

Iszik pohárból, tetszik neki, hogy foghatja. A cumisüveget ha végzett ledobja és kacag.(szerencse, hogy félkész a konyha, a falon van már teafolt, kakaómaradvány, gyümölcslé)

6 foga van. Az én fogsorom örökölte, sok pénzbe fog kerülni a fogszabályzó. Akkora rés van a két első foga között(egyébként a többi között is, de az nem annyira feltűnő), hogy  félig ki tudja dugni a nyelvét. Megviselte a fogak növesztése(és még mennyi van hátra), se nappal, se éjjel nem alszik. Többször előfordult az utóbbi napokban, hogy nappal alig(max. 1ó két felvonásban)aludt, izzadtan, sírva, felriadva ébredt. Éjjel a menetrend a következő: 22-22.30 körül ébred és hajnal 4-5, amikor visszaalszik.(ez teljesen kimerít engem)és 6.30,amikor elindítja a napot. Az ébrenlét alatt nem elég, hogy kap inni, kézben van és simogatom vagy az Apja kihozza a folyosóra babakocsizni, hanem igényli a szórakoztatást, játékot, beszélgetést. 
Eddig bevált a szabad levegőn altatás, de most annyira hideg van már kint, hogy nem hagyjuk. Szereti a hideget. A talpa mindig hideg, hiába van rajta harisnya, rajta zokni és bundás cipő, lába betakarva.

Ami a járását illeti: sokat fejlődött, de még nem megy önállóan. Bútorokba kapaszkodva lépeget, önállóan, kapaszkodás nélkül feláll és áll, de nem indul el(tudom innen már csak egy lépés az önálló járás)A bokáján befelé dőlőnek látom, kérte időpontot ortopédiára(febr. végére kaptam)
A következő párbeszéd zajlott köztem és az asszisztens között:
-16 hónapos és még nem megy?
-Nem.
-18 hónaposan jönnek, akkor már menjen!
-És, ha nem fog, akkor nem fogadnak?Elvégre a lábát szeretném megnézetni!
-De, de ha nem megy, akkor menjenek el neurológiára!
-Ok.
Tény, hogy ebben a korban már mennie kell(ene)a gyerkőcnek. 
Szabályosan, gyorsan mászik. Erősödnie kell és menni fog, csak tudjam a lépést tartani vele.

Nem újdonság,Kendétől minden hülyeséget megtanul. Issza a vizet a kádból, mindenre felmászik(de lejönni nem tud, Kende vísit: Anya baj van, Vince felmászott a kanapéra)és tovább is menne Kende után pl, az emeletes ágy tetejére, ha tudna. Vetődik a szőnyegen. Cinkos pajtások.

Allergiás a csípésre. Több,mint egy hete megcsípte egy dög(pók vagy szúnyog) a pofiját, kezét), azóta nem múlik. Kap calciumot, fenistilt. Hétfőn megmutatom dokinak, mert egyáltalán nem múlnak a pöttyök.

Kedd reggeli programunk a kukások várása. Húzza a függönyt és állunk az ablakba, amíg a ház előtt vannak. Ha Zoli az udvaron dolgozik, akkor Vini a bejárati ajtó mellől nem tágít. 
Az éneklést imádja,figyel, ha Kerekítőn/Ringatón előveszik a hangszereket, akkor az első sorban ül és némán figyel.

Táncol, először csak ülve rázza a felsőtestét, aztán beindul(Öcsi megmutatta neki a Rednexet)térdhajlítás, csípőkörzés:)

Mutatja a testrészeit, ha mondjuk hogy mutassa meg a nyelvét, akkor röhög és kinyújtja:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése