Összes oldalmegjelenítés

2014. december 1., hétfő

Advent első vasárnapja

Táncházba mentünk kettesben Kendével. Vini nagyot aludt a távollétünk alatt, 10.30-12.30-ig durmolt!Ami nála nagy teljesítmény, mikor hazaértünk még szunyált, szerintem aludt volna még, sírva ébredt.
Téka együttes húzta a talpalávalót(kedvencünk), most a zenekarból csak ketten voltak jelen: az énekesnő és a dudás, aki nemcsak dudán, hanem furulyán, kobzán is játszik.
Kendus egyre ügyesebben táncol(néha fáziskésésben van és felcseréli a két lábát-még jó, hogy csak kettő van belőle).
Mindig van ismerős, amikor páros tánc van, akkor Kendus nem táncol pl. Sárival, akit még tornáról ismerünk, hanem csak velem.
Öröm nézni, mennyire koncentrál!Tanultunk új dalokat is, ami főleg a karácsonyhoz köthető, de volt András napi nóta, ami új volt és egy disznótoros dal. Kendus az utóbbinak nem értette a szövegét, "mit jelent, hogy leöletett?", "mit jelent, hogy tétetett?"
Kézműves foglalkozással gazdagították a programot, amíg a zenészek , tánctanár pihent(ek), addig lehetett tűpárnát varrni(karácsonyfát, mi nem próbáltuk), színezni,
mézeskalácsot díszíteni.
Olyan különleges formákat dekoráltunk cukormázzal, mint a traktor, csiga,sündisznó. Nem jöttünk haza üres kézzel, Kendus gondolt az itthon maradottakra is. Vince ebéd előtt benyomta a részét.
Ebédnél meggyújtottuk az első gyertyát a koszorún, a mécsestartókba idén biztonsági okokból ledes mécsesek kerültek. Az ebédünk húsleves volt, amit kuktába készítettem, mellé mákos tészta(Kende kedvence)
Délután kirakóztunk,
memóriztunk, társasjátékoztunk és a szemerkélő esőben sétáltunk.
(az utcán egy lélek nem jött velünk szembe és 2 autót láttunk) Ha nincs orkán szél, ha nem szakad az eső, akkor megyünk a levegőre, különben bent nem lehet velük bírni: szétszedik a házat(szó szerint, összepakolni nem szeretnek)
Kendus tiltakozott a délutáni szieszta ellen(pedig a pihenés a világ legegyszerűbb dolga), egy esti rövid fuvar alatt elaludtak az autóban.
Az adventi angyal hűtőmágnest hozott nekik. Miután átnézték a naptár összes zsebét és "csak"két mágnest találtak, Vini elkezdte leszaggatni a naptárat a helyéről, hátha mögötte is van valami....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése