Összes oldalmegjelenítés

2014. december 26., péntek

Karácsony

Soha nem volt még ilyen gyönyörű, formás fánk,mint az idén!Mindig élő fát veszünk, ehhez ragaszkodunk, az ismert zalai termelőtől(tudjuk hol nevelték fel ),finom fenyőillat van az egész házban. Nálunk az a szokás, hogy 23-én délelőtt Zoli elmegy a fáért, éjjel, amikor a fiúk alszanak, akkor jön a Jézuska
. Reggel, amikor Kendus kibújt az ágyból rohant be hozzánk , hogy itt volt a Jézuska!Örömujjongásba tört ki!Nem tudott a látvánnyal betelni, tavaly, amikor megkérdezték tőle, hogy mit kapott karácsonyra ő azt válaszolta, hogy karácsonyfát.Éjszakára sem húzzuk ki az égősort, mert ő az ágyából rákukucskál.
Azt gondoltuk, hogy Vini majd sajátosan felfedezi magának a karácsonyfát( letépi a gömböket, leszakítja a leveleket,magára húzza a fát),de nem tett ilyet. Olyan távolságtartó a fával, nagy ívben kerüli, nem mer a díszekhez hozzányúlni, ha kézben van és énekelünk, akkor tátott szájjal figyeli a fát és a szebbnél-szebb díszeket.
Szeretem a karácsony ünnepét, mióta megszülettek a fiúk még jobban, ahogy várják, hisznek a csodában, meglepődnek, örülnek, boldogok.
Az első karácsony(mióta Anya lettem)alkalmával Kendus tettük a fa alá, 3 hetes volt. A második karácsony alkalmával már Vinci pocaklakó volt. A harmadik karácsony (tavalyi), amit már négyesben töltöttünk, a negyedik(idei), amikor már nagyobbak és sok mindent felfognak, értenek az eseményekből.

Éjjel díszítettünk, éjszaka Vinci rosszul aludt(csukva volt a szeme, mégis nyöszörgött, sírt, fogzik), Kendus leesett az ágyáról(évente egyszer produkál ilyet), lazán indítottuk a reggelt, kb. 10-re mindenki megmosakodott, levetette a pizsamáját itthoni, benti ruhára.
Délben az előző napi maradékot ettük, utána bevetettem magam a konyhába és tényleg a fél napot ott töltöttem.
Estére kész lett az ünnepi menü:
marhahúsleves(kuktában, marhalábszárból, sok zöldséggel), bébipulyka gránátalmával, citrommal, naranccsal töltve, köretnek tepsis krumpli, desszert isler lett. Kimaradt a halászlé, amiért inkább Zoli rajong.(idén nem rendeltem neki, valahogy kimaradt)
Délután kihagytuk a templomi pásztorjátékot, mert egyszerre aludtak el(nekik ez volt a karácsonyi ajándékuk:), este énekeltünk, csillagszóróztunk,
meséltünk,
játszottunk.

Ajándékba(tőlünk) kaptak a fiúk egy kis csúszdát
, ami Zoli szerint rossz döntés volt, mert kitörik a nyakukat, mindig ott kell állni mellettük. Kendus profi-hason is csúszik-, Vini sem amatőr, de a második lépcsőfok magason van, nem tud felmenni a lépcsőn, ellenben a csúszdán ügyesen felmászik.
Kendus egy felnőtt, szuper rollert kapott,
amit ki is próbáltunk ma délután a Hősök terén.
Kaptak a konyhába egy új asztalt
(a másik lába eltörött Kendus szülinapi buliján), hozzá színes székeket.

Emellett könyv és dvd-k is lapultak a fa alatt.

25-én délelőtt kimentünk a temetőbe, délután Judit Mamához, ott karácsonyoztunk Öcsiékkel. 26-án Editéket is meglátogattuk és hozzájuk is jött a Jézuska.
Mennyire jó dolgunk van, minden napra jut ajándékbontás:)

3 megjegyzés:

  1. Így utólag is kellemes ünnepeket Nektek! :) Tényleg szép a fa, tök jó, hogy úgy csempészitek be.

    VálaszTörlés
  2. Boldog, egészségben, vidámságban, nyugiban bővelkedő új évet kívánunk!Várom ám a bejegyzéseket!

    VálaszTörlés
  3. Utólag is... ideértem, és jó volt olvasni a soraidat!

    VálaszTörlés