Összes oldalmegjelenítés

2014. december 8., hétfő

December 6

Éjszaka járt nálunk a Mikulás.
Öröm látni, hogy várja reggelenként az adventi angyal meglepetéseit, hogy mennyire várta a szülinapját, Mikulást és a karácsonyt. Bízom benne, hogy ez a gyermeki kíváncsiság sokáig tart majd.
Fiúk cipője kikerült az ablakba,

ahol várta őket a kézzel készített egyedi Mikulászsák
(papírra festettem temperával a piros ruhást, a zacskó alján egy tenyérnyi nagyságú részt kivágtam, ide kerültek a led mécsesek, amik jelezték, hogy járt itt valaki)Ez a hónap az édességdömpingről szól.
Ha hagynám, akkor elég egyoldalú lenne Kende étkezése: csoki, csoki, csoki.("Apa, megyünk mosóba csokit venni?")(Mindegy, hogy milyen csoki, csak csoki legyen)
A kapott édességet egyszerre nem kapják meg, hanem beosztom.
Így is ha többet eszik a kelleténél, akkor felpörög. Vince átnézete a fiókokat, hátha oda is rejtett finomságot a Mikulás.
Délelőtt Mikulás showra mentünk a Lurdyba. 3 éves kor alatt nem ajánlották(ennek ellenére sok volt a pici, Vinivel nagyjából egykorú gyerek), ezért Vinci Zolival itthon maradt.
A műsor több,mint 1 órás volt.
A moziteremben tartották, zenés, táncos műsor. Két fehér ruhába öltözött hóangyal(talán így hívták, az egyik neve Fecsegő volt, arra emlékszem)bohóckodott. Először nem tudták hol vannak, hogy hívják a tárgyakat, hogy kerültek oda egymás mellé. Az előadás nyelvezete gyerekekre volt szabva, tetszett, hogy sokat énekeltek, interaktív volt. Aztán megjött a Mikulás, akinél jobb Mikulás fazont soha nem láttam még
. Annyira kedves, szimpatikus figura volt. Leült a kanapéra, mesélt, énekelt ő is. Majd a két hóangyal segítségével tombolát húztak(a fődíj az volt, hogy a nagy szakállú kimegy a nyertes lakcímére), a belépő maga a tombola. Kendus szerencsés, de ott nem nyertünk semmit: 40 és 41 es számaink voltak, leginkább a 200 körülieket húzták ki, a fődíj nyertese talán a 10-es volt. Miután kijöttünk a moziból az üzletek között is mászkált egy Télapó(szörnyen nézett ki), kaptunk tőle szaloncukrot. Kendus itthon már úgy mesélte, hogy nyertük a szaloncukrot a tombolán.
Kende a műsor alatt többször megkérdezte, hogy mikor megyünk haza, mikor lesz vége, nem jött be neki. Ebből okulva jövőre mást keresek.
A műsor végén lehetett fotót készíteni a Mikulással,ezt kihagytuk, mert rengetegen álltak sorba.
Délután Noel szülinapi bulijára volt hivatalos, amit Vecsésen a Mazsola játszóházba tartottak.
Itthon Kende nem akar pihenni ebéd után, de egész napot nem bír ki alvás nélkül(volt már rá példa, hogy nem aludt, de akkor már kora délutántól ment a hiszti)Az odafele úton persze bealudt a kocsiba, a parkolóba alig tudtuk felébreszteni.
Kendus kitombolta magát,
amíg ő bulizott, addig mi vacsoráztunk egy gyorsat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése