Összes oldalmegjelenítés

2014. december 2., kedd

Kiütések tejallergiától?

Először pókcsípésre, szúnyogcsípésre gyanakodtunk. Pöttyös lett a feje, keze más testrésze nem ezért, ezért gyanakodtunk csípésre, alvás után vettük észre. Kéz-láb -száj fertőzést kizártuk, mert beteg szerencsére nem volt és a szájában nem találtunk pöttyöket.
A közérzete szuper, enni jól eszik(mint mindig), hasmenése, hányása, hőemelkedése  nem volt.
A pöttyök Fenistiltől, Fenistil csepptől és Calciumtól(szigorúan fél ampulla)nem múltak 2 hét után sem.
Tegnap megnézte a dokinéni, ő tejre( vagy /és ételallergiára) gyanakszik. Vinci imádja a kakaót, amit a reggelihez kap. Tejet este és éjszaka iszik, tejtermékeket: sajtot, joghurtot, tejszeletet és társait, túrós nyalánkságot is szereti.
Tartósítószeres kajákat kerülöm, ahogy tudom. Mindennap főzök minőségi alapanyagokból.
Kende 3 éves koráig tejcukor allergiás volt. 3 éves korában a  kontrollon már nem mutatkozott az allergia. Nála hasmenés formájában jelentkezett a tejcukor allergia.
Első lépésben kizárjuk a tejet, aztán meglátjuk hogy reagál rá Vinci.(valamit mégis örökölt ez a gyerek az apjától a mozgásán kívül)Ha erősödik vagy nem változik a helyzet, akkor irány a gasztroenterológia(ismerjük már a dokit és a helyet is).
Vincét tegnap le kellett fogni az asszisztensnek is , hogy megnézze őt a dokinéni. Csípte a nyakam, kapaszkodott belém. Felöltöztetni csak ajtón kívül tudtam. Az a  csúnya tekintet, ahogy az orvosra nézett...mindent elárult.
Kapott kencét a kiütéseire: mentolos, gyógyszertári(persze letesztelte az ízét)
A kézfején már durva, arra betadint.

2 megjegyzés:

  1. Szegénykém :( Remélem használ a kence és jobban lesz. A tejcukor kimutatható (viszonylag) könnyen egy másfél órás teszttel.

    VálaszTörlés
  2. Mi a teszt neve?Kendusnak éhgyomorra kellett gipszerű trutyi(egy húzásra)meginnia és utána fújni.7.30-12-ig tartott a vizsgálat, ezt még Vince nem bírná.

    VálaszTörlés