Összes oldalmegjelenítés

2014. december 15., hétfő

Itthon maradt

December 5-én, a születésnapján volt utoljára oviba Kende, azóta itthon van és idén már többet nem megy be. Nem beteg, ápolom a lelkét.
Az oka: az oviban az utóbbi két hétben(amikor ment)bepisilt. Mindig, csak az oviban, alvásidő alatt.
Előfordult, hogy aludt, de az is, hogy később aludt el, mint a többiek, addig "kukucskált."
Az első kérdésem délután mindig az, hogy minden rendben volt napközben, a válasz: igen.
Itthon soha nem pisil be(kivétel volt, amikor felfázott ,akkor mondta, hogy fáj neki a pisilés), pedig az éjszaka több idő telik el, mint az oviban az a 2 óra. Éjjel felébred, ha pisilnie kell, szól és elkísérjük a wc-re. Aggaszt(ott)a a dolog. Lehet, hogy van olyan szabály, hogy alvás előtt lehet menni pisilni, aztán nem, mert ha egy kimegy, akkor kimászkál a többi is és nem lesz alvás. De mi van, ha akkor kell, amikor nem lehet kimenni?
Az óvónőkre nem panaszkodik. Napközben állítólag jókedvű, sokat játszik, a foglalkozásokon önként és aktívan vesz részt.
Az egyik csoporttársát viszont gyakran emlegeti(az, aki nyáron beleharapott), hogy lökdösi őt, csúnyán beszél, ennek ellenére "barátként"is emlegeti. Bízom benne, hogy ez életkorbeli sajátosság, de könnyen lehet Kendét befolyásolni, megy a hülyeség után.
Szóltam az óvónőknek, hogy bánt ez a bepisilés, szenved szerintem Kende is, így jelez. Az óvónők azt mondták, hogy fizikailag nem bántja Kendét, talán verbálisan?!Ezt nehéz kivédeni, ahol ennyi gyerek van egy csoportban. Az óvónő felvetette a testvérféltékenységet(amire mindent rá lehet húzni), de nem gondolom, hogy ez állhat a háttérben. Minden héten egyszer van olyan délelőtt vagy délután,amit csak kettesben töltünk és Zolival is van egy délelőtt vagy egy délután.
Az első hét, amikor itthon maradt és este beszélgettünk az ágyba az adott napunkról, akkor azt mondta, hogy az volt a legjobb, hogy nem ment oviba.

Holnap karácsonyi ünnepség. Vaciláltam, hogy menjen vagy maradjon. A héten minden napra lemondtam az ebédet, kivéve a keddet.
A csoportból 11-en betegek, találkoztunk a dadussal, ő mondta, hogy akik bent vannak sem egészségesek!(így vidd a gyereket), az egyik óvónő és az egyik dadus is beteg. Hányás-hasmenés és felső légúti nyavalya szedi áldozatait. Az elsőtől tartok, eddig akárhányszor előjött a hányás.hasmenés mindig a Lászlóban kötöttünk ki. Örülök neki, hogy a fiúk egészségesek. Lehet, hogy Kendus "csak"orrfolyást hoz haza, de Vininek már a fülére megy a takony(legtöbbször).
Persze lesz ilyen januárban és februárban is, de akkor nem lesz karácsony!
Aztán Kendus elkezdte ma mondogatni, hogy ő bizony holnap nem megy oviba, hallod Anya, köhögök!(nyomott egy kamuköhögést). Végül este már azt mondta, hogy reggel bemegy, de ő biztos nem fog ott aludni!!
Úgy döntöttem, hogy bemegyünk a zsákjáért, bevisszük a készített karácsonyi ajándékot, aztán hazajövünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése