Összes oldalmegjelenítés

2014. december 29., hétfő

Játékokról

Szerencsés helyzetben vagyunk, sok játékot kapunk(tunk), örököltünk. Mi tulajdonképpen egy-két társas kivételével nem vettünk nekik benti játékot.
Annyi jó játék van ma a piacon, bezzeg a mi időnkben...volt a Gazdálkodj okosan!, Römi, Moncsicsi,Rubik kocka(ezek jutottak hirtelen eszembe)A barátnőmnek volt egy olyan hajas babája(csak babafej volt és rengeteg haja),amivel lehetett fodrászkodni, olyat nagyon szerettem volna. Nincs lányom, emiatt nem vettem még. A szülővé válás egyik pozítivuma, hogy az embernek mindig van játszótársa!

A jó játékot aranyárban mérik.(a gagyi is drága)
 Mitől jó egy játék(nekem, nekünk?): leköti a figyelmét, fejleszt, masszív(nem olyan műanyag, amit egyszer földhöz vág a gyerek és kettétörik), többféle játékhoz is felhasználható, valamiért különleges(ilyen volt a Nóritól kapott Dinó , amit "keltetni kellett" vagy a régészkedős játék),
szélesebb korosztálynak szól, akár többen is játszhatnak vele.
Vannak olyan márkák, amiket kifejezetten szeretek: Lego, Duplo, Ravensburger, Piatnik, Granna

Vini abban a korban van, hogy leginkább a telefont/távirányítót/egeret/kanalat/tányért/műanyag flakont/szórólapot tartja játéknak. Persze favorit továbbra is a formabedobó, vagy a karikákat egymásra pakoló játék vagy az, amikor különböző méretű vödröket kell egymásba helyezni. Ő nagyon szeret pakolni(szétpakolni). A tavaszi börzén vettem egy pakolós, egyensúlyozós játékot,
Kendét egyáltalán nem kötötte le, Vinit annál inkább. A játék lényege, hogy minél több hozzávalót kell a bárányra ráhelyezni, a bárány egyszer csak nem bírja el a rá nehezedő súlyt és ledobja magáról.
4-6 darabos puzzlet kirak egy kis segítséggel.

Kendus autózik,
szerepjátékozik, legózik, társasozik(Vinci mellett kihívás megoldani), puzzlet rak ki, építkezik.
Tegnap megpróbáltunk hármasban egy csigás játékot játszani. A játék lényege, hogy versenyeztetni kell a csigákat, színes fából készült csigák vannak, hozzá színes dobókockák. Hát Vinci még nem érti a játékszabályt..sajátos szabályok szerint játszottuk.
Kendus kedvencei között van a "Répás játék", lapokon vannak kérdések(mi a kicsinye, hol lakik, melyik betűvel kezdődik), a helyes válaszra egy répát kell rányomni, ami megdicsér minket, ha jól válaszoltunk. Ott van még a "Most légy okos", Kipp-kopp kalapács, Memórik, kártyák, yenga.

A benti csepphinta,
az új csúszda, ugrálószőnyeg, mászóalagút, szivacs is napi használatban vannak.

A fiúk szobája egyben játszószoba is, játéktartó dobozokban, kosarakban, padokban tartjuk a játékokat.
 Időnként szelektálok(ha nincs itthon Kende), azokat a játékokat, amik parkolópályán vannak, felviszem a padlásra. Később lehozom és az újdonság erejével hat(nak), karácsony környékén cipősdobozba is kerülnek játékok, majális idején a kerületi rászoruló gyerekeknek szerveznek gyűjtést, oda is szoktunk vinni ezt-azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése