Összes oldalmegjelenítés

2014. december 17., szerda

Advent harmadik hétvégéje

Bepótoltuk azt, amit 13-án (Luca napján)szoktunk csinálni: búzát ültettünk, hogy jövőre(is) minden földi jóban legyen részünk. Két kis cserépben a fiúknak ültettünk, Kende segédletével, egy nagyobba került a Zolié és az enyém. Még nem hajtott ki.
Délelőtt játszottunk. Vinci nagyon ügyesen végigviszi a golyóvezetőt!
Nagy sláger még a telefonos játék(szerencsére lemerült benne az elem, elég idegesítő hangja volt), azon kívül, hogy telefonálni lehet(Vini már mondja, hogy halló)rajta, három pörgettyűs része van(mint régen a játékgépeken. a lényeg, hogy három azonos ábrát kell pörgetni)
.Kendus épített, épített, épített!
Képes sokáig házat, autót, robotot, dinót, pályát építeni, aztán megjelenik a színen a tesója, aki meg képes sokáig rombolni. Kicsit duzzog rajta a nagyobb, könnyen továbblép a sérelmein és újra építkezik.
A megmaradt csokitélapókból forró csokit csináltunk: muffinpapírba, spatulával(az ötlet dolcevitablogról), lett étcsokis, mogyorós(gasztroajándéknak sem utolsó).
Délután meglátogattak minket Dalmáék,
sok szép ajándékot kaptunk: volt szülinapozás, előre hozott karácsonyozás. A fiúk(is) nagyon örültek minden ajándéknak, a focis matricás albumot minden nap töltögetjük, de még így is sok matrica hátra van. Kendus kikeresi az albumba, hogy hova kell ragasztani, precízen illeszti helyére a focistákat, közben kérdezi, hogy hívják, melyik országhoz tartozik.
Vini a kapott Mikuláscsomagból rögtön befalta a Dörmijét és megmutatta a vendégeknek, hogy a sütifalóval is remekel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése