Összes oldalmegjelenítés

2013. április 27., szombat

Annyit fejlődött az értelme, hogy csak kapkodom a fejem

Az utóbbi időben Kendus sokat változott, időnként elcsodálkozom, hogy milyen okos gyerek:)
Egyedül felveszi a benti cipőjét, kinti szandiját, kéri is, hogy ne segítsek, megoldja ő egyedül.(illemtudó: az oviban leült a szőnyeg mellé és levetette  cipőjét, pedig nem mondtam neki, ha ajándékot kap -mindegy, hogy mit, azt sűrűn megköszöni) Öltözni is próbál, na ott még elkel a segítség, pl: a rövid póló fejrészébe dugja a kezét.

Teljesen önállóan eszik/iszik. A főétkezésnél még rákerül az előke és az ölébe a konyharuha(ami később a szennyesbe megy)de így is többször cserélünk egy nap ruhát.

Dumagép, mindenről mesél, szerepjátékozik(legújabb, hogy ami néptáncon történik, azt eljátssza, pl: "Akinek dobom a labdát, mondja a nevét", dobja a plüssállatoknak és az autóknak is. Az autókat sorba rakja és versenyezteti őket, elviszi szervízbe, már most több autómárkát ismer, mint én.
Sokféle állatot ismer, szoktunk úgy labdázni, hogy gurítjuk egymásnak és állatneveket mondunk, ami egyszer elhangzott, azt már nem lehet ismételni.
Hosszú mondókákat, verseket, dalokat mond fejből(akár a maga és a környezete szórakoztatására is)
Mostanában elkezdte mondani, hogy : "BIBIBI", különféle szövegkörnyezetben használja, szerintem töltelékkifejezés és nagyon menőnek gondolja magát(az is), amikor mond valamit és mondja mellé, hogy bíbíbíbí.
Elkezdett "költeni", főleg nevek mellé tesz vicces jelzőket(családtagok neveit költi át), pl: Lili-Mili, Zsaklin-Aklin, Öcsi-Pöcsi(, hogy nem tanítottam neki az tuti), nem is tudom, honnan veszi. A családtagok remélem nem veszik szívükre, egyébként is KEndus csak kedveskedni akar, de az Öcsém viccesen megjegyezte, hogy majd pár év múlva lejátsszák:)

Most, hogy itt tavasznyár és sokat kint vagyunk az udvaron, ahonnan alig lehet behozni. A homokozót még mindig szereti, alagutat, várat épít, a formákba belerakja a homokot és kiönti. Ami újdonság, hogy a múlt héten észrevettem, hogy megette a homokot. Kérdezem tőle, hogy finom?Nem, Anya, büdös. Akkor meg miért eszed?(erre nem jött válasz). Öntözi a virágokat, de két kaspóból(amiből még nem hajtott ki semmi)kiszedi a virágföldet és összekeveri a homokkal, ennek nem örülök.
Motorozik, futóbiciklizik, száguld az elektromos motorral is. A talicskába belepakolja  kinti játékait és cipeli őket. Úgy vettem észre, hogy a kinti (új)hintáját nem szereti, lehet, hogy rossz helyen van és nincs benne biztonságérzete.

Leszokott a verekedésről, csapkodásról. Ha fáradt, akkor hisztizik. A lányokkal továbbra is incselkedik(főleg a korosztályával), nem szereti, ha "anyáskodnak"felette, ha egy kislány puszit akar neki adni vagy ölelni akarja. Nekünk, a családnak, barátoknak már cuppanós puszit ad.
Gyerektársaságban hamar feltalálja magát, közvetlen, barátságos és úgy tapasztaltam, hogy őt is könnyen befogadják.

A szobatisztaság projekt áll vagyis szól, ha dolga van van mikor sikerül a wc-ig eljutni és van,amikor nem. Természetesen mindig kap dicséretet, mert mindig szól, de van amikor már késő. Ma pl a wc-n voltunk 10 percenként, a kaki előjeleit hallottam, de amikor már szólt és rihantunk, akkor két szobán keresztül potyogtak a földre a kakik. Pfúj...takarítás közben a hányás keringetett. Ja és belelépett a szandijával az egyik gumóba:(


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése