Összes oldalmegjelenítés

2013. április 4., csütörtök

Apró lábak tornája

Kendus kinőtt a Menő Manó tornából, ezért kerestem neki másféle mozgásos foglalkozást a közelünkben.
A Kösziben találtam, ami kocsival elérhető távolságban van,amikor keresgéltem és összefoglaltam magamnak, hogy milyen tornát is szeretnék, akkor ilyenre gondoltam, mint az apró lábak tornája.

A torna prevenciós, tartásjavító, fejlesztő, játékos.
3 éves kortól van hirdetve, a foglalkozásvezető kérdezte, hogy bölcsis vagy otthon van....(utálom ezt a kérdést). Otthon van és közösségbe jár, igazi közösségi ember a kisfiam. Tud alkalmazkodni, csapatjátékos, együttműködő, a figyelme könnyen leköthető, kreatív játékai vannak, be tud illeszkedni idegen környezetbe, dumás.
Azt gondolom, hogy a torna szempontjából másodlagos, hogy bölcsis vagy közösségbe jár. Ennél jóval fontosabb (szerintem), hogy viszonylag későn kezdett el járni, hogy laza az izomtónusa, hogy befelé dőlnek a bokái......
A foglalkozásvezető elmondta, hogy az elején eldől, hogy járhat-e a csoportba KEndus vagy sem. Amikor elmentünk rajtunk kívül volt még egy újonc, ő 2,5 éves fiú volt. Mindkét fiú átment a rostán:)
Várják jövő héten is őket és ő is mondogatja, hogy az "újtornára" megyek Anya.
Annyira láttam Kendén, hogy koncentrál(időnként a szája is tátva maradt), meg akar felelni. Minden feladatot ügyesen végigcsinált, persze volt,amiben segíteni kellett neki(pl: kézzel támaszkodik, popsit felemeli). Apró labdák gyűjtése és a kúszás a rúd alatt tetszett neki legjobban, a végén jutalomként járt a matrica is. Tényleg minden testrészét átmozgatta és jól érezte magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése