Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 19., szerda

Köszönés

Kende udvariasan köszön(, annak akinek úgy gondolja, hogy kell,)  legtöbbször sziával vagy viszláttal.
Hangosan, éthetően köszön : hajléktalannak, a kétes kinézetű embereknek(2 foga elől, összevert az arca, bűzlik)a kigyúrt alaknak(támasztja a luxus autó ajtaját), kukásnak(neki integet is), kutyáknak(Kabinak köszön és integet, sőt autóból is integet neki), macskáknak, szomszéd néninek.
Ha kérem, hogy köszönj szépen a néninek, bácsinak, de neki valamiért nem szimpi az illető, akkor megkukul.

Sétáltunk Andiéknál egy kigyúrt, kopasz izompacsirta beszélgetett a haverjaival, elmentünk mellettük és KEndebende hangosan üdvözölte őket. (ők mehjegyezték, hogy milyen aranyos a kisfiú )
A sétálóutcában van nyilvános kút a játszótér mellett, hajléktalanok isznak,arcot mosnak(hm...), Kende mellettük motorozik és kiált nekik: Szia, szia.(persze utána ő is inni akart a kútból)

Szécsényben a lépcsőház aljában egy fodrászat üzemel. A nőci mindig kedvesen köszönt nekünk, kértem Kendét, hogy köszönjön vissza, de mintha elvágták volna a nyelvét.
Ma a piacon megkérdezte a néni, hogy hívják(tudja, úgy mondja, hogy Ende, a mássalhangzókat gyakran nem ejti vagy mást mond helyette), de nem válaszolt. Mialatt sorban álltunk megkóstolta a babot, paradicsomot, paprikát(mindegyiket úgy tesztelte, hogy egyet harapott bele)és grátiszként kaptunk egy fürt szőlőt. Kértem, hogy köszönje meg, de nem tette.

A boltból távozáskor mondom, hogy viszlát, akkor ezt 10 percig ismételgeti. Ma Hannával bandáztunk, erősen fújt a szél, hazamentek és mi elkísértük őket. KEndus integet és egyszerre megpuszilják egymást, a fejük koccant és Panka nyitott szájjal akart puszit adni:)KEndusnál a puszi még nem cuppan, hanem odadugja a fejét. Cukik. A Rossmann ajtaján doboltak, a biztonsági őr(sem) nézte jó szemmel, aztán a bolt tábláját találták meg. Levetették magukat a betonra sétálóutcába és hancúroztak, kocsiba, vonatba ültek be. Autót vezettek. KEndus már mondja,(és mutatja)  hogy Anya pízt(rakjak be egy 100-ast a kocsiba és előre-hátra mozog, kb. 3 alkalommal ment pénzzel, egyszer az Apjával, egyszer Ronival és egyszer velem), mondom neki, hogy nincs pénzem, most imitáljuk az autóvezetést, ezt egy jóval nyugtázta:)
A nagyobbak(kb.5-6 évesek)randalíroztak a vonat tetején, Kendus megijedt tőlük és kiszállt a járgányból.
Hazafelé elköszönt a játékoktól és az" ihuhu"-tól is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése