Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 30., vasárnap

21 hónapos

Közel van a második születésnapjához!(Ha nézem őt miközben alszik elmerengek azon, hogy mikor nőtt meg ekkorára), mert a korosztályához képest magas.
92/98-as ruhákat és 23 cipőt hord. Testalkata az apjáé(szerencsére), formás, széles vállú,  erős csontú kiskrapek.
Az étvágya jó, kúraszerűen kapja a Béres cseppet C vitaminnal, most pihenünk vele. Ma a borsóra nem azt mondta, hogy bogyó(mint a múltkor), hanem golyó és hozzátette, hogy fincsi Anya a golyó!Mindenevő, kivéve: paprika(magában nem, de töltött paprika jöhet), paradicsomos káposzta. Szereti az ízeket, még a csípőset is!
Az önállóan evés még katasztrofális, ma is 2 konyharuha és egy előke volt rajta ebédkor, de így is átázott a ruhája a levestől.

Miután hazajöttünk rendszeresen pisilt bilibe, aztán taknyos lett, féltem a felfázástól és visszaadtam rá a pelust. Van mikor kéri, hogy bilibe akar pisilni és nem pelusba, akkor rárakom(bent van a szobába a szőnyegen a könyvek mellett)és elvégzi a dolgát.
Fogat mosni nem szeret, ha én akarom helyette, akkor inkább összecsukja a száját és nem enged érvényesülni. Van egy homeopátiás, almás fogkrém (nevét nem tudom)és a Nenedent ,amit szívesen használ. Öblögetés egyáltalán nem megy.

Kommuníkatív(na valamit tőlem is örökölt), rengeteget beszél, mondatokban, vannak aranyköpései és általa kreált szavak is: akakó(autó), takkó(traktor), nyefe(fogkefe).Családtagok neveit, autómárkáit ismeri. Tudja, hogy kik laknak Szécsényben és kik Pesten. Barátságos, közvetlen, kedves mindenkivel. Több mondókát, dalt, verset magától mond. 10-ig számol(összevissza), 1,2, 10:) és ha színes dolgok közül van választási lehetősége, hogy melyiket kéri, akkor a kéket választja.
Állatbarát, a plüss kutyáját, Doriszt(a szomszéd Panka kutyája után:)ellátja magától: pórázra köti(sálam), etteti(legóból), kutyaházat épít(könyvből), sőt megsétáltatja a szobában:)
Ami a mozgását illeti: lépcsőn még gyakran le/felmászik ha nem tud közvetlenül valamibe belekapaszkodni. Fut, rohan, motorozik. Babakocsit már csak ritkán használunk.
 Ha rossz az idő, akkor előkerül a bölcsőből a szivacs és azon játszuk a tornásat.A kézügyessége jó. Jobb kézzel eszik, ballal általában rajzol, épít. Koncentrálva tud jengázni!A homokozóban akár 1 órát is eljátszik egyedül.
Az új nyomdájához kapott festéket, de hiába mutattam meg neki, hogy előbb a festékbe kell belemártani a kockákat utána a lapra, ő fordítva csinálta, a tintás szivacsot nyomta a lapra. Eddig is volt neki nyomdája, de azt nem kellett külön befestékezni.
Komoly autóparkkal rendelkezik(Balázsnak köszönhetően), szereli őket, viszi a mosóba. Előfordult, hogy a Duna parton sétáltunk, 3 méterenként megállt, lefeküdt a földre és megszerelte a motor kerekét(pedig nincs sokat az Apjával)
Nem lesz bölcsis, de mindennap van gyerekek között, gyakran megyünk játszótérre(ő játszinak)hívja, barátokhoz, járunk tornára, gyerekprogramokra.

Ölel, szeretget és mondja, hogy Anya szere!!!Én meg elolvadok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése