Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 8., szombat

Menő Manó torna

Tavaly már jártunk Mini Manó tornára, ez annak a folytatása. A helyszín továbbra is a Csili és a foglalkozás vezető nő sem változott csak az ár!
A héten Kende többször emlegette Atát, akivel a tornán(is)szoktunk találkozni. Mi előbb érkeztünk, de amikor meglátták egymást a fiúk nem tudtak egymással betelni.
Ha Ata felment a lépcsőn, akkor Kendus is követte(Kende még fel/lemászik a lépcsőn, így biztonságosabbnak érzi), ha Kendus elbújt az asztal alatt, akkor Ata is ezt tette. Nagyon egy hullámhosszon vannak!(Ata augusztus 20-án töltötte be a második évet)

Aztán minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ők ketten a legaktívabbak, legelevenebbek, legügyesebbek.
A torna felépítése a következő: elején jön a Manó és köszönti a gyerekeket, éneklés, ritka hangszereken játszik a vezető és torna. Az óra felénél előkerülnek az eszközök: trambulin, hinta, ugráló, labdák, pörgős tányér(amibe beleülnek és forognak a gyerekek), alagút. A hinta olyan mint egy lepedő csak masszívabb, ketten hintáztatjuk benne a gyereket. Kendus Atával együtt hintázott, majd miután Ata kiszállt ő még vagy 3 kört követelt magának, mást nem hagyott érvényesülni. Eg katicabogaras tárolóban voltak a kis labdák, a vezető kidobálta őket a gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy lapáttal szedjék össze és tegyék vissza a katicabogár belsejébe. Kendus 1 felszedett és 2 kivett belőle. Jó móka volt!
Az éneklős rész már nem köti le Kendust, ő ilyenkor külön vízeken evez: felmászik a padra és meglovagolja, összatapicskolja a fali tükröt, átrendezi a termet és állandóan mozgásban van. Nagy a tér, lehet futkározni.
A héten ő volt a legügyesebb, aki gólyalábon állt, aki utánozta a madarak repülését és aki utánozta a kommandósok mozgását. A nemek aránya: 6 fiú és 1 lány
Az óra végén kap egy matricát minden gyerek, Kendus kettőt kért, legyen tartalék is itthon. Ha kérem, hogy mutassa meg milyen gyakorlatok voltak a tornán, már vetődik is a szőnyegre. Ha nem kérem, de van kedve hozzá, akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése