Összes oldalmegjelenítés

2016. szeptember 30., péntek

Családlátogatás margójára

Készültünk a tegnapi családlátogatásra, szerintem hasznos: megismerik a gyerek saját környezetét, tudunk hosszabban beszélni a gyerekekről, kötetlenül. Az oviban délutánonként annyira van idő és lehetőség, hogy megkérdezzem-e minden rendben volt. Reggel már megy a reggeliztetés, játék, többfelé kell figyelnie az óvónéniknek.
Kende a függöny kommandó szerepébe bújt, Vinci takarított, sütött velem.
Fiúk feladata volt, hogy a székeket nedves törlőkendővel töröljék át. Megérkeznek az óvónénik, leülünk a konyhaasztal köré, Vinci megjelenik néhány elhasznált, koszos törlőkendővel és elkezdi az óvónéni kezét takarítani:)
Áfonyás-csokis muffinnal vártuk őket és sós pereccel, mindkettő finomra sikeredett!Vinci még a vendégek érkezése előtt benyomott 3 sütit. Tesztelte. Később Zoli nyitja a mikrót és benne figyel egy mély tányérba a felolvasztott vaj. Ó. Feltűnt, hogy nagyon száraz a tészta, mégsem tettem ellene, betoltam úgy, ahogy volt a sütőbe. A vaj nélkül is elfogyott:)
Az óvónénik nem ettek semmit, kiderült, hogy mindketten diétáznak. Legközelebb salátát csinálok.
Kende kifordult önmagából, extrán produkálta magát, kinti papuccsal a megvetett ágyon ugrált. Beszámolt arról, hogy megkapta az Apja telefonját játszani. Vinci kimatricázta a parkettát.
Esténként megy a bunyó-csiklandózás. Amíg itt voltak a vendégek, addig Kendus legalább háromszor ugrott rá az Apjára, hogy induljanak a nagyágyba hancúrozni(a mi hálószobánkat csak szállodának nevezik a gyerekek:)
Az egyik kisfiú mániája a csoportba a gumikígyók gyűjtése és az elemlámpa használata. Tegnap délután megtalálták az Apjuk elemlámpáját, nehezen értették meg, hogy nem a legjobb ötlet az óvónőkre világítani.

2 megjegyzés: