Összes oldalmegjelenítés

2016. október 3., hétfő

Állatkert

Kihasználva az utolsó nyárias hétvégét elmentünk az állatkertbe. Nem sokan, hanem rengetegen tettek így, ráadásul az 56'-ok terén "buli" volt: a Ligetért tüntettek, lehetett enni-inni, óriáskerékre felülni, mi nem vegyültünk el. Parkolóhelyet kerestünk, ami nagyjából lehetetlen volt a környéken. Olyan 20 perc után kezdtem feladni, amikor is Zolinak eszébe jutott egy mellékutca. Ott várt ránk egy hely, olyan szűken lehetett csak parkolni, amit én nem tudnék megcsinálni, Zoli profi(ebben)is.
16-kor vettük meg a jegyünket, 18-kor zár az állatkert. 2 óra az állatkertre nem elég, de a a fiúknak ép elég, talán Kendus tovább bírná, de ő nem aludt délután(emiatt az autóban odafele elszunyókált).
Vincit lekötötte az tigriseknél álló 'Szafari-kocsi'
, a kürtőskalácsos, fagyis pult és a játszótér:)
Kende mindenáron a kígyókat akarta megnézni(az oviban most a gyerek érdeklődése a Stekezz-kígyók-elemlámpa hármas körül forog).
Egyik rondább, rémisztőbb volt,mint a másik, ezt a fiúk nem így látták. Játszottunk olyat, hogy ki találja meg hamarabb, hova bújt az állat.
Legnagyobb szenzáció a fóka show volt. Mennyire okosak!Elképesztő!Kende az első sorban állt, végig figyeltem arra, hogy ne legyen csupa víz a ruhája. Betettek nekik zenét, rázták magukat, integettek, feladatokat oldottak meg. Ahogy a zene elindult, Kendus is riszálni kezdte:)
Vinci bátran bement az állatsimogatóba, Kendus 3 lépés távolságból szemlélte őket(mindkettőnek sikerült a legnagyobb kakiba belelépnie)
A vízilovakat előttünk engedték ki pancsolni, az egyik odajött hozzánk és egyértelműen jelezte, hogy nagyon éhes(rondák a fogai)
Zárásként játszótereztek, felmásztak a bagolyvárba
, fogócskáztak. Végére leengedtek, mindkettőt háton cipeltük az autóig.
Az állatkert soha nem uncsi, mindig tud újat mutatni, drága a belépő, de megéri rá áldozni!Egy dolgot nem értek, miért nincs késői belépő(ami létezik a legtöbb ilyen jellegű helyen), zárás előtt 2 órával adhatnának kedvezményt!
Nyitástól-zárásig állatbemutatók, nyilvános etetések, műsorok!

2 megjegyzés:

  1. Pont ezeket imádja Toma is, amiket írtál, a szafaris-tigrises-terepjárós sarok nagy sláger volt nálunk is, a fóka bemutatón pedig mindig ámulunk mi is :)! Idén valahogy kimaradt nálunk az állatkert, bár ez mostanában Máté miatt, már csak Tomás program lehet :) .

    VálaszTörlés
  2. Pont ezeket imádja Toma is, amiket írtál, a szafaris-tigrises-terepjárós sarok nagy sláger volt nálunk is, a fóka bemutatón pedig mindig ámulunk mi is :)! Idén valahogy kimaradt nálunk az állatkert, bár ez mostanában Máté miatt, már csak Tomás program lehet :) .

    VálaszTörlés