Összes oldalmegjelenítés

2016. október 29., szombat

Zágoni Balázs: Barni könyve

Sokat és sokfélét olvasunk. Kende kb. az első szülinapja után könyvtártag lett, aminek egyik előnye, hogy 8 könyvnél többet is kölcsönözhetünk egy időben. Szerencsére nincs messze a könyvtár, gyakori vendégek vagyunk(biztos a könyvtárosban is mély nyomot hagyunk, nyáron Vinci bepisilt a könyvtárba, egyszer előfordult, hogy két oldal hiányzott a kikölcsönzött könyvből és olyan is volt már, hogy "lakberendezőset"játszottak a könyvek között)
Kendus most Meinkraft-os könyvet szeretne, nem is tudott erről a könyvről egészen addig, amíg az ovistársa be nem vitte a 10 éves bátyjának egyik ilyen könyvét. Ment a csere-bere a gyerekek között, Kende hazahozta a vágyott könyvet, cserébe a szünet idejére odaadta a Hot Wheels autóját.
Egyébként minden újra vevők a fiaim. Vinci most a "Én már beszélni is tudok"logopédiai könyvet forgatja, utánozza az állathangokat, ami az ő esetében óriási előrelépés. Kölcsönbe kaptuk a logopédusunktól, sehol nem tudom beszerezni.

Kendusnak Zádori Balázs Barni könyvét vettük ki legutóbb a könyvtárból. Miközben mesélek, Vinci folyamatosan kurutyol:)
A szerzőről még soha nem hallottam, pedig több mesekönyve is megjelent: Barni és a lányok, Barni Berlinben, Barniék tele című.
A mesekönyv kisebb méretű, mint egy füzet, elfér az anyukák táskájában, útközben is elő lehet kapni, a könyv lapjai fényesek, szépek a rajzai.
A mesék rövidek, könnyen érthetőek, egyszerű a nyelvezete, olyan történetek szerepelnek benne, amit a legtöbb 4 éves is átél, megtörténik vele. Barni, azaz Barnabás a főszereplő, az író kisfia.
(Több Barni is van az ismerőseink között, mostanában gyakori fiúnév)
Barnival mindig történik valami, utazik Budapestre vonattal, metróra és földalattira is száll. Nyaralni megy, túró rudit eszik, fél a porszívótól és a macskáktól(Kendus a kutyáktól, mérettől függetlenül), elkíséri az Apukáját dolgozni és minden vágya, hogy vonatot vezethessen, télen egyedül szeretne szánkózni és a beteg Anyukája helyett bevásárolni.
Nem múlik el este Barni történetei nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése