Összes oldalmegjelenítés

2016. október 26., szerda

Gyógyul

Ez az állandó betegeskedés már nagyon uncsi. Mindig van valami, hol az egyiknek van kötőhártya gyulladása, hol a másik hány.
Vinci múlt hét csütörtök óta lábadozik itthon, holnaptól elvileg mehet oviba. Szombat óta láztalan, nem köhög, de az orrában még sűrű váladék van(ami nem folyik ki, az orrsziporszi tavaszig nincs a helyére téve)
Vinci irtózik minden gyógyszertől, hiába teszem bele a legédesebb lötyibe(teába vagy gyümölcslébe, kakaóba)megérzi az első kortynál a gyógyszer ízét és inkább nem iszik semmit. Utána kimegy a mosdóba és enged magának vizet a poharába, nem lehet megvezetni, annál sokkal okosabb.
Így nehezen, hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulás. Ami bevethető nála az a kúp és a cataflam csepp(az utóbbit valamiért "szereti")Elviseli, ha bekenem a hátát/mellkasát légzéskönnyítő krémmel. Az orrsprayt, orrcseppet utálja, egyedül az orrkenőcs az, ami jöhet. Mutatóujjára kap egy krémet és magának kenegeti a nóziját.
Szuper inhalátorunk van, ami sokat segít a náthás időszakba, de olyan, mintha félne tőle....nem teszem fel a maszkot, próbálom viccesre venni a figurát, de nem használ.
Szerdánként Kendus okosítóra(vagy okosodóra jár, a pontos megnevezését mindig keverem), iskola előkészítőnek is felfogható, 17-kor végez az oviban, saját óvónénije csinálja.
Mentünk érte Vincivel, bementünk a csoportszobába és 1-2 gyerek kivételével mindenki göthös, taknyos volt. Tüsszögtek, jött az orrukból a cucc. Első látásra, több volt,mint nátha. Az óvónéni mondta is , hogy félig betegen hozzák vissza a gyerekeket, könnyű a visszaesés. Mondta, hogy jól gondoljuk meg a szünet előtti két napot.....most gondolkodunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése