Összes oldalmegjelenítés

2016. szeptember 29., csütörtök

Ovis hírek

Örömmel, rohanva(szó szerint)mennek oviba a fiúk. Hajnalok hajnalán ébrednek(cserébe korán fekszenek), Kendus minden vágya, hogy elsőként érjen be a csoportba. Villámgyorsan mosakszik(kisebb szépséghibákkal: fogkrémes a szája széle, csipás a szeme), egyedül öltözik(ami nála nagy szó, mert ha az Apja itthon van, akkor ő az öltöztető:)Tudja, hogy kivel mit csináltathat meg.
Vince csak átveszi a cipőjét és már megy is a sünisekhez, se puszi, se pá. Kendus ilyenkor kap észbe, hol a tesója. Reggelizni mindig reggelizünk itthon, de ott Kende megkérdezi, hogy reggeliztünk ma?!Pedig nem is telik el sok idő a reggeli és az oviba érkezés között. Vinci mindig repetázik. Olyan jó látni, hogy leül a többiekkel egy asztalhoz és ül és eszik, ül és eszik.  A csordaszellem....itthon fut két kört az asztal körül.Hozzáteszem tisztábban étkezik, mint az 5,5 éves bátyja.
Délután 3 körül megyek értük, néha felháborodva fogadnak, néha kitörő jókedvvel.
Vincét tegnap elvitte Sári néni logopédiai foglalkozásra, szeptembertől heti három óra van neki előírva, intenzíven rástartolunk a beszédfejlődésre(nem mintha eddig ne tettük volna)
Rengeteg a program, foglalkozás. Azt vettem észre, hogy nagyon leterheli őket, agyilag zoknik már délután 3-ra(Kende néha alszik, Vince mindig), Vinci délutánonként átmegy harapó-ordító kutyába. Kende bambul bele a világba.
Ma szüretelnek, tízóraira az általuk készített mustot isszák. Reggel már szüreti/őszi pompában várta őket a csoport/udvar/ovi. Lesz színházbérletük!Hozzák-viszik őket. Autómentes napra vittük itthonról a bicót: akadálypálya, ügyességi feladatok, kresz tanulás zajlott.
Hétfőn a szüret jegyében koncertet tartott a tornateremben a Bóbita Band együttes. Kende állítása szerint befogta a fülét és úgy ugrált a barátjával.
Félévenkét egyszer nagy közös csapatépítés keretében elmegy a csoport(szülőkkel együtt természetesen)kirándulni. Most október elején lesz Vadaskerti látogatás Szigethalomra.
Múlt pénteken udvar szépítés zajlott, Zoli néhány apukával és annál több anyukával együtt festett-ültetett, barkácsolt.
Sokat tornáznak(a nagycsoportosok hetente egyszer koriznak, januártól úsznak)új verseket, mondókákat hallok(ami mindig megerősít abban, hogy jó helyen vannak)
Ma 17.15 körül jönnek hozzánk az óvónők környezettanulmányra. Minden gyerekhez ellátogatnak, kötelességük. A fiúk kakaós muffint kértek, azzal fogjuk várni őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése