Összes oldalmegjelenítés

2016. május 12., csütörtök

Ovis kirándulás a Medveparkba

Hét elején lehetett látni a köpönyegen, hogy ma 8-10 mm eső fog esni, konkrétan azt írták, hogy egész nap szakadni fog. Felmerült, hogy esős idő esetén a sárga napraforgósok a kék delfin csoporttal együtt ellátogat Szentendrére a Közlekedési Múzeumba vagy az Ability parkba.
6 előtt húztam fel a redőnyt, meleg levegő jött be és esőfelhőnek nyoma sem volt. Az autó 16 fokot mutatott 7.30-kor. Hogy milyen ruhába érdemes ilyenkor öltözni???Hát nem tudom, mert egyik meteorológus 13 fokot hangoztat a másik 20-at, jó lenne a gumicsizma-ha napközben mégis esik, de abba nem olyan kényelmes, 20 foknál belerohad a gyerek lába.
Végül esernyővel kabátban, farmerban, tépőzáras bőrcipőben engedtem.

Kende éjjel átjött mellém aludni, 6-kor már azt hajtogatta, hogy mi "tuti elkésünk", de "induljunk már!"
Még tegnap este közösen elkészítettük az Angry Birs és a bagoly zsömlét. Az ötlet a Nők Lapja Konyhából való, az egyik édes,
a másik sós. Az édes mellé mazsola, a sós mellé paprika, uborka is került.
Az ovi fele vezető úton az egyik csoporttársának dicsekedve mondta, hogy ő "baglyos", azaz nutellás zsömlét hozott(ami nálunk szőkőévente van). A hátizsákját alig bírta el, pedig nem pakoltam túl. Mi lesz vele iskolába?!
A hosszú útra betette a táskájába a focis gyűjtőalbumot, amit még indulás előtt kivettem(elázhat), volt sírás, hiszti rendesen. Amikor eljöttem Anikó néni vigasztalta őt(érkezéskor a dobozában várja őt), felvetődött, hogy délután még menjen-e karate edzésre. Nem kellett nagyon meggyőzni őt, hogy jobban jár, ha Apával hazajön(majd 5-től közösen visszamennek karatés szülői értekezletre, ahol a nyári tábor lesz a téma, Vincivel kutyaterápián leszek)
Többször elmondtam, hogy mindig az óvónénik közelében legyen, ne bóklásszon el(ismerve a Medveparkot, el lehet ott tűnni. Múlt héten mondta András bácsi-karate edző, hogy Kendus elkóborolt tőle)féltem őt!
Erre mi volt a válasza: "ha nem az óvónénik közelében leszek, hanem a barátom közelében, az sem baj!" Ajjjjaaajjj....ilyenkor képzeletben a hajamat tépem.
Itt megígéri, hogy felnőtt mellett marad


Apja mesélte, hogy réges-régen, általános iskolai kirándulás alkalmával az osztály Gyulán hagyta őt!!
Ráadásul engem is hagytak már el: belvárosi színházlátogatáskor az osztályfőnök nem várt meg minket a barátnőmmel, amíg elmentünk wc-re, hanem a szomszéd utcában tovább sétált a többiekkel....vidéki, 16 éves lányként rossz élményként maradt meg bennem...a színdarabra nem is emlékszem.

3 megjegyzés:

  1. Ötletesek a szendvicsek :)

    Biztos minden rendben lesz ;)

    VálaszTörlés
  2. Biztos nem lesz baj :) , de gondolom amikor ezt írom, már kiderült :). A szendvicsek nekem is nagyon tetszenek :) ...

    VálaszTörlés
  3. Nem volt semmi gond,délután megtudtam, hogy Szentendrén jártak...még reggel Veresegyháza volt a célállomás.

    VálaszTörlés