Összes oldalmegjelenítés

2016. május 10., kedd

A teste Anyáé, a lelke Apáé

Aki ránéz Vincire rögtön mondja, hogy tiszta Anyja, külsőleg tényleg mindenben rám hasonlít. Kende külsőleg kiköpött Apja, belsőleg vegyes, több van az Apjából.
Vincinek az ovis beíratkozásnál három jelet ajánlottak fel: maci, csillagszóró, hóember. Csillagszórót nehéz kimondani(ha már az első szótag sikerülne...), nekem a hóember volt az oviban a jelem.
Amíg a gyerekek nagy többsége képes könyveket lapoz, addig az én fiam szakácskönyvet, természetesen azok a kedvencei, amikben szép a fotó, gazdagon illusztrált.
Vásárláskor becsempészett egy Nők Lapja konyhát a kosaramba:) Mutatja benne a tortát, hamburgert, sült krumplit, fagyit. Így ebben a sorrendben kéri ezeket a szülinapi partyjára. Ha megkérdezzük tőle, hogy ő hány éves lesz, akkor mutatja az öt ujját, majd hol egyet, hol kettőt becsuk belőle.

Az oviban az ott tartózkodásunk alatt egy szót mondott. Na mi volt az?!
Nyam-nyam.

A troli megállójával szemben van egy pékség. Vinci úgy száll le a buszról,mint, akit üldöznek, rohan be a pékségbe. Az eladó néni kedvesen üdvözöli, Vinci mutatja a legcsokisabb, legcukrosabb kakaós tekercset, a néni rákérdez: Akkor a szokásos sima kiflit?!
Válasz: Igen, persze.
Nincs hiszti utána a kalóriabombáért.

Idén kétszer voltunk fagyizni. Nem vagyunk nagy 'fagyisok', inkább itthon készítem el, abban tudom mi van és finomabb is(szerintem)A cukrászda tőlünk két saroknyira van, kimegyünk motorozni, Vinci odavezet a cukrászdához és már nyújtja is a nyelvét.
Nyelvgyakorlatokban már nagyon profi, köszönhető a logopédiának.

Kendus ruháját örökli, kb. 1 évig még. Kendus nagyon-nagyon vékony: 16.5 kg és 128-as ruhát hord, Vinci erősebb testalkatú. A nadrágokkal bajban vagyok, Vincit minden szorítja, ha szorít, akkor vetkőzik.

Belső értékeket tekintve inkább Apja, rajong az autókért. Ha elérné a pedált a lábával, simán elvezetné!Beindítja, vált, dísztárcsát, rendszámtáblát simán lecserél. Ez nem baj, családban marad.
Durcáskodni nagyon tud, akaratos, ragaszkodik az elképzeléseihez tűzön-vízen át.

2 megjegyzés:

  1. Én sem vagyok nagy fagyis, nem is járunk sűrűn. Viszont ez az itthon elkészíthető érdekelne. A receptet megosztanád velem?

    VálaszTörlés
  2. Eperfagyi(bármilyen más gyümölcs is jó): 50dkg eper, 1 citrom leve, 2 evőkanál porcukor, 1 dl víz, 25 dkg natúr joghurt
    Vaníliafagyi: 5 dl habtejszín melegítünk ebbe teszünk 5 tojássárgáját 5 dkg cukrot, 1 vaníliarudat, ha egy kicsit besűrűsödik, akkor leveszik a tűzről.
    Csokifagyi: 8 dkg étcsokit 3 dl tejszínnel és 2 dl tejjel felmelegítünk, ha a csoki felolvadt, mehet a formába.
    Nekünk Ikeás jégkrémformánk van, pár száz forintért láttam a KIK-ben is.
    Min. 1 órás fagyasztás után lehet fogyasztani.

    VálaszTörlés