Összes oldalmegjelenítés

2016. május 25., szerda

Lotti keresztelő

Vasárnap tartották Lotti keresztelőjét, amire mi is hivatalosak voltunk.
11-kor volt az ünnepi szertartás a szécsényi templomban, amiről nem sokat tudok írni, mert nem voltam bent. Vincinél a 11 óra kritikus. A megszokott napirendjéhez továbbra is ragaszkodik és mi is, mert legalább tudjuk mihez tartani magunkat, könnyű programot tervezni, ha tudom mikor dől ki a gyerek.
Adtunk neki egy esélyt, bement és a középpontban akart lenni-nem róla szólt az ünnepség, a pap mondta, hagyjam nyugodtan, őt nem zavarja, hogy futkározik körülötte egy majdnem 3 éves. Igen ám, de a sekrestye mellett két nagyobb gödör volt ásva-talán rekonstruálás miatt-féltem, hogy beleesik. Jobbnak láttam kihozni őt a templomból, hangos ordítás közepette. Persze nyomta ezer decibellel(szereztünk nézőközönséget), eszembe jutott, hogy altatni babakocsiba nem tudom, mert a kocsikulcs az Apjánál. Kedvesen megkérdtem egy hölgyet, hogy szóljon neki. Miután bekerült a kocsiba 2 perc alatt már aludt is.

Megettük a levesünket, amikor sírva ébredt. A továbbiakban ügyesen játszott a többi 7 vendég lurkóval.
A fiúk rákaptak a kinti hintára-sajnos nekünk nincs már az ő méretükben kint hinta, csak a babaméret porosodik a padláson-aminek örülök, mert a hinta "kikapcsol"és rengeteget fejleszt.
Az étterem-Gesztenyés- hátsó részében két fa hinta van, itt töltötték a nap nagy részét a fiaim. Kendus Dorinával(egykorúak) hintázott egy hintán, Vinci is sorban állt és türelmesen mindig kivárta a sorát.
Finomakat ettünk-ittunk, babáztam. Mindenki csiniben, jókedvűen, vidáman.
A legjobbfej Nagy Laci volt, aki 'animátorként' felügyelte az összes gyereket. Csak azt lehetett hallani, hogy "Laci bácsi gyere már, elbújtunk!" vagy "Laci bácsi, már féltíz van, mikor indulsz minket megkeresni""Laci bácsi megyünk fagyizni?"-Laci elvitte a 9 gyereket fagyizni. A fiaim életükben először most ettek két gombócot. Egy gombóc a limit.
Amikor láttam, hogy Kendus teljesen 'szétcsúszott' mondtam, hogy itt az ideje annak, hogy hazamenjünk. Kitört a nagy balhé, ordítás, hogy ő még maradni akar. Nehéz neki ilyenkor elmondani, hogy kb. 2 óra hazafelé az út és vár rád a fürdés, vacsi. 2 napig utána itthon pihent:)

2 megjegyzés: