Összes oldalmegjelenítés

2016. május 14., szombat

Ziáék nálunk

Régen találkoztunk Fanni babával, Ziával, Milcivel(becenév).
Amikor megbeszéltük a találkozó időpontját, akkor úgy terveztem, hogy grillezés, nyársalás lesz kint...a rengeteg eső azonban közbeszólt(tegnap gyönyörű szivárványt látunk az udvarról)
 Maradtunk bent, délutánra a fiúkat nehéz volt már lekötni, tele energiával, mozgásigénnyel.
Kendus is aludt egy órát ebéd után(szombatra mindig kidől, oviban nem alszik, csütörtök, péntek délután karate, szombaton sakk), majd befogtam takarítani.
Port törölt és mosogatógépet pakolt velem együtt, Vincit zavarja a rendetlenség, ha azt más csinálja, ő porszívózni, teregetni szeret(csipesz fejleszti a finommotorikát:)
Azt mondja Kende: "azért töröljük le a kanapéról a port, mert Fanni lenyalja?!, az apró mütyüröket villámgyorsan elpakolta(nehogy a szájába vegye Fanni)
Gombás pulyka levest készítettem kuktába(szerintem laktató), mellé desszertnek muffint(pontosabban 'jegesmedve tappancsát a NL Konyhából),
Mascarponés-kókuszos mázzal, ronda, de finom kategória
gyümölcssaslikot.
A vendégeknek minden ízlett(elmondásuk szerint), Zoli kritizálta a süteményem(nem is vártam mást)Kende evett velünk a levesből, Vinci csak az édességet nyomatta.
A gyerekek sokat játszottak együtt, Fanni ment a fiúk után bandázni, ha Vini hangosan sikított utánozta(nem ijedt meg tőle). Előkerült a csúszda(Vince megmutatta hogyan kell háttal csúszni), libikóka
, ugrálószőnyeg,
mászóalagút, építőkocka, hinta...mégis mi jött be nekik legjobban?!A masszírozó fotel!
Vinci imádja, bemegy a szobánkba, beindít magának egy 15 perces alapprogramot, hátradönti a fotelt és átadja magát a relaxnak:)
Már nem emlékszem melyik gyerkőc találta ki, hogy plüss figurákat lelógatnak az emeletes ágy tetejéről és Fanni elkapja.
Sokat nevettünk, beszélgettünk.
Kendus bemutatott egy rögtönzött divatbemutatót: több trikót, rövidnacit, több alsógatyát magára húzott(mintha öltöztető versenyre készülne), amikor kikísértük a vendégeinket Vinci alaposan megmártózott a pocsolyákba, rögtön a kádba került, mert a dupla zoknijából és a nadrágjából is lehetett a vizet csavarni(pedig menő esőoverálja van)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak a gyerekek, jó kis vendégség lehetett :)! A gyümölcs saslik pedig szuper ötlet, megpróbálom itthon is bevetni, hátha Toma több gyümölcsöt eszik majd így :) ...

    VálaszTörlés
  2. A titok nyitja, hogy a saslikra felhúzott gyümölcsre csokiöntet kerüljön:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóóó :) , így lesz, az biztos :) !

      Törlés
    2. De jóóó :) , így lesz, az biztos :) !

      Törlés