Összes oldalmegjelenítés

2015. március 18., szerda

Aki szeret gyurmázni

Interneten több házi készítésű gyurma receptje van fent. 
Mi is gyakran gyúrunk itthon sóból, lisztből gyurmát. Extra feltétként jöhetnek az ételfestékek, ha nem egyszeri és azonnal felhasználásra szeretnénk gyurmát készíteni, akkor citromsavval lehet tartósítani és nem fog megkeményedni, az állaga legközelebb is olyan lesz,mint,amikor összedolgoztuk.
Vini annyira rákapott a gyurmázásra, hogy nem múlik el nap nélküle. Nem mondja, hogy gyurmázni szeretne, hanem odamegy a polchoz, ahol tartjuk(kényelmesen a konyhában az asztal feletti polcon, minek pakoljam el, ha másnap reggeli után úgyis előveszem?!)és mutat rá, hozzá pedig eeeee hangot ad.Képes 30 percet ülni az asztalnál és elmélyülten gyurmázni, teljesen beletud feledkezni a gyurmázásba.
Formákba rakja a gyurmát, az állatos pecsétnyomdákat is használjuk, azok közül a cica a kedvence.
Nemrég rendeltem a fiúknak Playmais-t
, vagyis kukoricagyurmát(a héten láttam, hogy a Müllerben jóval olcsóbb,mint a neten)
A játék lényege, hogy a kukoricagyurmát mielőtt használnánk enyhén
(éppen hogy csak, nem szabad eláztatni) benedvesítjük, utána lehet formázni. A benedvesítés úgy történik, hogy a pakkhoz adtak egy kis rongyot,ebbe kell "hempergetni" a kukoricagyurmát(aminek szuper színei vannak)
Különféle sablonokat lehet megvenni, nekünk állatos van, a sablonképet kell gyurmával kirakni.
(A sablonkép kartonpapírra van nyomtatva, azért sem jó túlnedvesíteni a gyurmát, mert elázik a papír)
A játék fejleszti a kézügyességet, koncentrációt, figyelmet. Még nem alakult ki nála egyértelműen, hogy melyik kezét használja.
Nem tudom milyen lehet az íze, de Vini tudna erről nyilatkozni:)

1 megjegyzés:

  1. Tegnapelőtt vettem én is pont ilyet!Ma kipróbáltuk.Hogy milyen az íze?Nos,Kiara szerint nem jó :-) Persze,hogy megkóstolta és persze, hogy "véletlenül " ;-)

    VálaszTörlés