Összes oldalmegjelenítés

2015. március 2., hétfő

Zingo a Bingó!

Kedvencek között a Zingo.
A játék kb 1 éve a szekrényemben lapult, mindig van valami vésztartalékra. A Zingo is ilyen volt, aztán a hosszú itthonlét alatt elővettem és azóta minden nap elővesszük, ha Vinci elaludt(szétpakolja az apró lapocskákat, ami a játék tartalma)
Nem kell már győzni hagyni Kendét, simán legyőzz engem.
Szórakoztató, gyors játék, lefekvés előtt 10 perc alatt lejátszható úgy, hogy a tábla mindkét oldalát használjuk. 4 éves kortól ajánlott, kisiskolás korban is örömet okoz, mert az olvasni tanuló/vagy már tudó játékosok, mert a játékhoz a képek és  a leírt szavak egyaránt használhatóak. Max. 8-an játszhatják, pár éve az év játéka lett. Jó minőségű, fejlesztő játék.Tanulási és szociális készségeket fejleszt(szófelismerő, szópárosítás, helyesírás, szókincs, koncentráció, memória)
Többféleképpen lehet játszani, különböző nehézségűek a játékok.
A játék célja, hogy a játékosok elsőként befedjék a Zingo táblájukat az odaillő lapocskákkal. A lapocskákat egy adagoló dobja ki. A tábláknak egyik fele zöld(ez a könnyebb), a másik piros(a piros táblán több a többi táblán is szereplő kép, így gyorsabbnak kell lenni, hogy megszerezd a megfelelő lapocskát)
Kende azt mondja, hogy a lapocskán szereplő kacsa valójában pelikán, mert hosszú a csőre(tényleg inkább pelikánra hasonlít)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése