Összes oldalmegjelenítés

2015. március 11., szerda

Szülő értekezlet, féléves értékelés

Ha jól emlékszem, akkor tavaly két szülőit kihagytam. Úgy jött ki a lépés, hogy a szülői időpontjában elutaztunk. A faliújság, az óvónénik, dadusok, pedasszisztens és a többi szülőtől minden számomra fontos infót megtudok. A csoportnak van fb oldala is, nem vagyok fb-n, de az szmk-s anyuka ellát hírekkel, most aktuális a bárányhimlő, ünnepek, szünet.

16.45-kor kezdődött a szülői, bent volt a dadus és a két óvónő, félkörben székek, olyan,mintha egy beszélgetőkörre, batyus bulira mentem volna(volt keksz, szörpi, víz, óvónők készítették)Gondoltam magamban, ha ők kajával készülnek, akkor biztos sokáig fog tartani. 18-ra terveztem, hogy hazaérek(vannak szülők, akik a semmiről képesek órákat beszélni), fürdés végére már itthon voltam.
Volt szó általánosságban a gyerekekről, csoportról, programokról és még annyi másról. Tavasszal, nyár elején is rengeteg jó közös(családi-ovis)program lesz.

Az óvoda fenntartójának(vagyis az önkormányzatnak)kötelessége X évenként(higéniai okok miatt)kifesteni. A kacsa csoportban már évek óta nem volt festés, a csoportpénzből lett festék, dekorcsík, néhány apuka festett, renovált, ha kellett. Szép lett a gyerekek terme és a babaszoba is megújult. Erre idén több alkalommal beázott a csoportszoba, elkezdett penészedni.(Közben a csinálták a tetőt is, lehet, hogy onnan jön a bibi), a mosdó is erősen felújításra szorulni, de nincs rá keret. Ott is szivárog a víz valahonnan.
Erről jó sokáig beszéltünk, hogy kihez kellene fordulni,mik legyenek az első lépések.
(Az ovi melletti szemétdomb eltüntetése-tavaly történt- abszolút az én érdemem, mára ugyanolyan hulladéklerakat az udvar melletti telek)

Szóba jött a beteg gyerek kérdése a közösségbe. Akinek nem inge, az ne vegye magára, de tény, hogy azok, akik otthon vannak, azok (is)beviszik betegen a gyereket. Hogy mi számít betegségnek?Erről elég hosszú irományt olvasott fel az óvónéni, megjegyeztem, hogy az orrfolyás is ide tartozik. Volt rá példa, hogy délelőtt magas lázzal hazaküldték a gyereket, másnap reggel ott volt a csoportban "egészségbe mehet orvosi" igazolással.
Azt tapasztaltam, hogy azok a szülők, akik dolgoznak, ők próbálják megoldani a gyerekelhelyezést.

Külön beszéltem az egyik óvónénivel Kendéről, ő írta róla most a féléves értékelést.
Kérte, hogy ne öltöztessem túl Kendust, mert bent a csoportszobában 23 fok van.(nincs szigetelés, a föld felett 2 cm alszanak) Legyen zokni, nadrág, rövid póló. Kendus elég fázós, egy pólóban ritkán van, ha leveszik róla, akkor szól, hogy ő fázik. Mindenkinek más a hőérzete.
Jól érzi magát a csoportban, mosolygós, kiegyensúlyozott, nyílt és barátságos.
Sajnos(ez nem új), de elmondta az óvónéni, hogy túl nagy hatással van rá a másoktól látott agresszív viselkedés.Ezt a viselkedési mintát nem követte, de sokszor vált ennek a viselkedésnek az áldozatává. Ennek ellenére is azoknak a gyerekeknek a közelségét kereste, akikre az agresszív viselkedés jellemző.

Mindenféle foglalkozásban szívesen vállal szerepet: rajzolás, kézműveskedés, énekes játékok, dramatizálás. Szívesen részt vesz beszélgetőkörökben.
Sokkal bátrabb az előző évhez képest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése