Összes oldalmegjelenítés

2015. március 28., szombat

Hét pettyes katicabogár színdarab

Gyerekmatinét tartottak Csepelen a Munkásotthonban(a neve megmaradt, újítottak az épületen és a repertoáron is)A Munkásotthon nem olyan nívós környezet, mint a Kolibri vagy a Bábszínház, de ki lehet fogni jó gyerekelőadásokat is(felnőtteknek szóló előadásról nem tudok írni, mert 4,5 éve nem jártam színházba, kivéve gyerekdarabokon)
Teltház volt, ami azt mutatja van igény jól felépített, igényes, zenés darabokra. azt nem értem, hogy miért csak összesen három előadást adtak(január-február-március).

Az egész matiné előadás kb. 50 perc volt, volt eleje-közepe-vége. Érthető volt, hogy miről szól, a hölgy, aki kölcsönözte a bábok hangját(hangszíne. hanglejtése hasonlított Pogány Juditéra), bevonta az előadásba a gyerekeket is. A bábok kb. 45 cm magasak voltak, filcből, textilből és szépen megvarrva. Nem ujjbábok voltak, hanem volt a hátukon egy bot, aminek a segítségével a nő mozgatta őket.
Kevés volt a díszlet, de elég is volt(nem vonta el a darabról a gyerekek figyelmét)
A sztori az 'egyszer egy hétpettyes katicabogár'c dalra épült.
Volt táncos, tornás rész is(bőven volt hely a táncos lábúaknak)
A gyerekek a színpad előtt párnákon ültek(családias hangulat)
Előre nem vettem meg a jegyeket, mert kitudja....(télen vettem egy családi ringatós jegyet a Müpába: ápr.1, 9.45 eladó!!)

Azon gondolkodtam, hogy legközelebb ha megyünk, akkor visszük/viszem Vincit is. A gyereksereg korosztályát tekintve 2-4 éves lehetett a többség. Kendus már rangidősnek nézett ki, ettől függetlenül lekötötte őt, sőt azóta többször énekli a dalt.

A darab végén a színésznő lejött két bábbal(az egyik a katicabogár volt), lehetett simogatni:) és fényképet készíteni velük.

(A blog nem mindig időrendben íródik. Még legalább 2 hétig bent vagyunk a négy fal között. )

2 megjegyzés:

  1. Nos,itt nalunk,Bajororszagban a következökeppen kezdödik el egy babszinhazi elöadas a gyerekeknek.A szinesz ismerteti a SZABALYOKAT (!) a gyerekekkel,ami kb. igy hangzik: - nem szabad hangoskodni, szaladgalni, rosszalkodni stb. az elöadas alatt. Kedvencem: akkor lehet az elöadasba beleszolni,ha a figurak megszolitjak a gyerekeket,különben CSENDBEN kell maradni.Az elöadas vegen meg lehet nezni a babukat közelebbröl, esetleg fenykepet kesziteni velük.Egy szünet lesz az elöadas közben (30 perces volt az elöadas), amit majd egy kongtassal fognak jelezni.Az evest, majszolasrol, fura modon nem esett szo (a gyerekek nyalokaztak, kekszeztek stb...) Öszinten szolva ezeken a szabalyozasokon egy kicsit elhültem. (De hat ez itt Nemetorszag,"rend a lelke mindennek -> egy gyerekszindarabhoz is kellenek szabalyok... :P) A poen pedig az volt: hogy az egesz elöadas bajor nyelven folyt.Igy alig ertettük,sajnos...
    Hat itt igy mennek kerem szepen a dolgok. :-)
    ui. Jobbulast Kendenek! (Vininek is?)

    VálaszTörlés
  2. Katonás rend van akkor a gyerekelőadáson is!Egyébként itt is mondta a színésznő, hogy a színpadra ne menjenek fel a gyerekek. Csendben maradni?!Akkor hol itt a visszacsatolás?

    VálaszTörlés