Összes oldalmegjelenítés

2015. március 25., szerda

Egy pötty, két pötty, három pötty

Kendus is belépett a bárányhimlősök táborába, nehogy kimaradjunk a jóból. Ismét egy hosszabb "háziőrizet" következik.
Akik átestek rajta, azt mondják, hogy jobb gyerekkorban, legideálisabb iskolás kor előtt átesni a bárányhimlőn.(Apjuk nem volt bárányhimlős, amilyen mákja van most sem lesz, mert nincs itthon, én voltam)
Az oviban két kislány volt himlős hó elején. Emlékszem március 8-án(vasárnap)írt a szomszéd, hogy felütötte a fejét a himlő a kacsa csoportban(van a szülőknek fb-s oldala, nem vagyok fb-n, de az infók így is eljutnak hozzám)Az egyik kislány, aki himlős lett be volt oltva ellene.
A védőoltást nem kapták meg a fiúk, állítólag már az oltás kifejlesztése óta sokat mutálódott a vírus.

Kendus pocakján még a múlt héten megjelent egy kiütés, piros, hasonlóan néz ki, mint egy pattanás. Aztán semmi. Betudtam az óvodai kosztnak a pöttyöt, mivel nagyon érzékeny pocakja van(közrejátszik a "kinőtt"tejcukor allergia is), többször előfordult már, hogy piros kiütése lett a tejes ételektől. Főzelékektől pedig gyakran hasmenése van() sárgaborsófőzelék viseli meg leginkább.
Kb. 2 évvel ezelőtt is gyanakodtam már himlőre(Vinci pocakban volt), amikor ellepték az apró piros pöttyök a testét. Anno Noel nálunk volt utána néhány napra rá himlős lett, Kende nem.

Reggel 6-kor ébredt és erősen vakarni kezdte a fejét, megnéztem és újabb piros pötty.Hajtőnél nem szokott pötty lenni ételtől. Akkor már gondoltam a himlőre. Felhívtam a gyerekorvost, megnézte. Azt mondja mindig, hogy a fiaim egy nagy rejtély számukra. Oltást nem kapott Kendus, mégis úgy néz ki, mint akinek valamilyen védettsége lenne a himlővel szemben. Összesen 3 pöttye van, ebből 2 durva.
Délutánra 38.5 lett a láza. Furcsa volt, hogy  mesehallgatás után elaludt és vörös fülekkel ébredt. Ha tényleg csak ennyi, akkor nagyon szerencsések vagyunk.
Ügyes, megértette, hogy nem vakarhatja.
Április 13-án megy legközelebb oviba.

Viniért izgulok, ő ebből a szempontból nehezebb eset. Két ember kell ahhoz, hogy a karmaitól megszabaduljunk vagy a haját megmossuk.
Tudom, hogy ő sem ússza meg.


2 megjegyzés:

  1. Amikor bárányhimlőről olvasok, mindig sajnálom a gyerkőcöket (is), ugyanakkor kicsit szorongok is, hogy vajon nálunk mikor jelenik meg, ugyanakkor meg jó lenne "túl lenni" rajta, ha már - úgy tűnik - ez elkerülhetetlen. A mi fiaink nincsenek beoltva ellene. A tieitek? Igazából már nem vagyok benne biztos, hogy jól tettük, hogy ezt kihagytuk...

    VálaszTörlés
  2. Nincsenek beoltva a fiúk nálunk sem. Úgy érzem, hogy Kendénél már lecsengett a himlő, új pöttyök már nincsenek, van, amelyik hólyagos és van már, ami pörkösödik. Esztétikailag csúnya, időnként vakarózik, de nem vészes. Vinin most indul, néhány halvány pöttye van, ő a nehezebb eset(kisebb, akaratos)

    VálaszTörlés