Összes oldalmegjelenítés

2014. június 7., szombat

Alváscentrum

Mióta Vinci megszületett, 10 hónapja azon  gondolkodom, hogy Vincit el kéne vinni egy alvás specialistához, alváscentrumba vagy valami szakértőhöz, aki megmondja a tutit:)
Vini mióta megszületett egyszer aludt 4,5 órát, ha jól emlékszem 10 hetes kora körül, azóta max. 2,5-3 órát alszik éjszaka és ébred, a nappal nem ennyire rózsás, egyszer alszik, ami 20-45 perc. Ez nagyon kevés, fontosnak tartom az alvást(mindenkinek jó, de neki leginkább, mert szükséges az idegrendszerének).
Az alváscentrum honlapján azt olvastam, hogy annak tudnak segíteni, aki azért ébred, mert légzéskimaradása van. Ez szerencsére nálunk nincs.
A nemalvást sok mindenre lehet fogni.

Először is az altatásáról, több módszert kipróbáltam, végül arra jutottam, hogy nekem bárhogy jó(egyágyban, kézben, babakocsiban, ringatva)csak aludjunk. A nemalvás jelei nálam: türelmetlenség, szétszórtság, fejfájás, hányinger, szédülés.
12 hetes koráig fogtam a hasfájásra, ha nem aludt, aztán jött a front, betegségek, fogak-arra lehet ám gondolni, mivel még egysincs neki:)
Éjszaka, gyakran a 2,5-3 órás alvása alatt is többször dobálja magát, csukott szemmel sír(nappal nem éri őt semmi trauma, sok új) inger sem.


A ringó babakocsiban jókat aludt a télen,kint a hidegben. Most meg ugye hőség van, de nálunk egész jó bent az idő(ha szükséges klímázunk egy szobában, ha nem vagyunk bent)
A hőséget rosszul viseli(ő is): izzad, vizes a feje/haja/ruhája.
Próbáltam azt is, hogy mesélés, ölelés, ringatás és berakom az ágyba. Sírt, bementem, vigasztaltam, közben kidobta a cumit, leszedte a rácsvédőt, lehúzta a baldahint és beütötte a fejét az ágy végébe. A bemegyek-vigasztalom-bemegyek-vigasztalom elég sok időt vett el, nagyjából az alvásidőt:) Órák teltek el azzal, hogy altatok, ennek meg így semmi értelme. Ha ketten vagyunk még oké, de itt van Kendus is és a háztartás....
A napi tornát is nehéz vele így csinálni, mert lerakja a fejét a földre, sztrájkol, csak a kezemben nyugszik meg.(de nem alszik el)

Amikor már arra kerül a sor, hogy aludjunk, akkor már kellően fáradt.
Autóban, kocsiban nem alszik el.
Ötleteket, javaslatokat várok!

2 megjegyzés:

  1. Uh, ez kemény lehet. Nem tudom, mit javasolhatnék, mert úgy tűnik, mindenre gondoltál. Ha az alváscentrumban kizárták azt, amitől féltél, az jó. Talán egyszerűen csak idő kell neki... Van egy most kétéves kislány ismerős, aki szintén nagyon rosszul aludt, sokszor sírt fel, sokszor ébren volt egy-két órákat éjszakánként. Nemrég lett bölcsis, azóta egyszer, ha ébred. Nem tudom, mitől javult meg, mert a bölcsiben még több inger éri őket, elvileg nem logikus, de mégis. Szóval... tanácstalan vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk Csenge ugyanígy volt!:-( Én már kivoltam, aztán legalább éjjel alszik most már. Két és féléves korától....
    Most az altatásnál dacol...

    VálaszTörlés