Összes oldalmegjelenítés

2014. június 7., szombat

Háromésfél

Hogy milyen Kendus háromésfélévesen?
Egyik kedvenc a libikóka
Vicces, kreatív, vidám, szórakozott, akaratos, udvarias, okos, hisztis, barátságos, türelmetlen,figyelmes, cuki.
A vicces beszólásait, aranyköpéseit rendszeresen feljegyzem ide és a kis füzetbe is. Élvezhető, kedves humora van, annyira jófej. Tegnap bicikliztünk együtt kb. 1,5 év után(tavaly már ilyenkor és tavasszal is pocakos voltam), élveztük mindketten. Azt mondja: "Anya, ha gyorsan tekersz, akkor nem fog elszédülni a lábad?vagy "Lejtő!!!Anya, kapaszkodok a popsidba:)"
Kreatív: tárgyakból az eredeti funkciójuktól függetlenül új dolgokat hoz ki. Pl a szívószálból repülőt vagy a könyvekből alagutat.
Mindig vidám(kivéve, amikor hisztizik, az is fáradság/betegség/éhség miatt), sokat mosolyog.
Vonaton
Ezt nem csak a szűk környezete veszi észre, hanem idegenek is megjegyzik. Ma a piacon(reggeli után megyünk, de annyi gratist kap, hogy megvan az ebédje is:)az egyik pékárustól kapott egy csupa csokis tekercset, mert olyan mosolygós ez a fiú, hogy a néni így kedveskedett neki.
Szórakozott: leginkább az öltözködésében figyelhető meg. Keresztbe tépőzáraz, gyakran kért dolgokat elfelejt. Ma a cirkuszba menet az volt az ő feladata, hogy hozza a szórólapját(amire kedvezmény jár), egész nap szorongatta, erre elindulunk és a kocsiba kinyögi, hogy ő otthon felejtette.
KÖKI tetőteraszán lévő játszótéren
Akaratos: mindig ragaszkodik az elképzeléseihez, amit elgondolt, abból nem enged. Százszor kérem, hogy jöjjön zuhanyozni velem, nem ő még ezt meg azt megcsinálja. Én megyek és jövök ki, erre elkezd hisztizni, hogy vele is, vele is...Reggel a rövid pólóra felvette a vastag téli mellényt, kérem,hogy vegye le , mert megsül, de ő inkább megsül..
Udvarias: mindent megköszön, a lányokat előreengedi, tud bocsánatot kérni(Ami szerintem nagyon fontos)
Okos: a betűket magától, autodidakta módon tanulta meg a rajztábláról. A ritkán hallott mesék szövegét is hihetetlen gyorsan magába szívja. Rengeteg verset, mondókát, dalt ismer.
Hisztis: Reggel elindulunk az oviba gyalog. Az ovi nincs közel hozzánk, gyorslépésben minimum 20 perc. Kéri, hogy rollerral menjünk, próbálom rábeszélni a futóbicóra, de nem járok sikerrel. Már az első kereszteződésnél az út közepére megy, hol a járdán, hol az úton, nem néz szét, eldobja a rollert(a cél előtt 200m), annyira hisztizik, hogy az egyik házból kijön egy idős néni(a hallása még tökéletes)
Barátságos: gyorsan barátkozik, nem szégyenlős, hamar megnyílik idegen környezetben.
Nagyon szeretik egymást. Oviból kijön az ajtón, megpuszil, nyakamba ugrik és megszeretgeti Vincit
Türelmetlen: Ha nem sikerül valami elsőre neki, akkor képes vísitani.
Figyelmes: segít a cipekedésben, a házimunkában(főleg teregetni szeret)és ajándékozni.
Hőségben ribizlit szed velünk
Cuki, cuki, cuki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése