Összes oldalmegjelenítés

2014. június 20., péntek

Pünkösdi Kerekítőn

Pünkösd hétfőn zárva volt a könyvtár,ezért Pünkösdhöz egy hétre tartotta Timi és Kati néni a kerekítő foglalkozást.
Fiúkkal együtt(Kendusnak elég különleges, extrém az öltözködési stílusa van)csinosan felöltöztünk, búcsúztattuk az idei kerekítőt, legközelebb szeptemberben lesz. Ronit is elcsaltuk, táncolni  mégis könnyebb egy fiúval:)
Figyelj!
A közös mondókázáson, éneklésen, táncoláson kívül volt bábozás(falusi lakodalomról szólt)és kézműveskedés.  Roni kritikaként megjegyezte, hogy a bábozás végén el kell mondani a gyerekeknek, hogy a mese végén mi történik a bábokkal, nem csak úgy egyszerűen letesszük őket és kész. Egyre okosabb lesz a húgom:)(Nem mellesleg a legszebb óvónő lesz belőle!)
A bábok fakanálból készültek, télen mi is csináltunk hasonlókat Kendével.
Kende vágott, ragasztott, festett, tényleg mindent kipróbált, még a kékfestést is!Amíg mi beszélgettünk elől Kati nénivel, addig Kendus nem hiányolta a társaságunkat és 5-10 percig egyedül alkotott.
Alkot
Kati néni Timi citera tanárja(végzettségét tekintve óvónő), öröm volt hallgatni, ahogy játszottak. A foglalkozás végén volt beszélgetés és ki lehetett próbálni a hangszereket: citerákat, népi furulyát.
Penget
Családias hangulat jellemezte a kerekítőt, alakultak ki ismeretségek, barátságok. Timi személye garancia a jó bulihoz.
 Kendével is jártam anno, most már Vinivel. A legutóbbi dal, amely a kedvencünk lett a "Gyere be rózsám, gyere be.Csak magam vagyok idebenn..."
Kendus nagyon élvezte, kapott egy pengetőt a kezébe és már pengette is a Pál, Kata, Pétert (ő énekelte), a megunhatatlan Kiskacsa fürdiket:)Kati néni tehetségesnek találta, javasolta, hogy vigyem zeneiskolába.
Muzsikus
Kérdezte, hogy a családban zenél-e valaki?Jár e Kendus néptáncra?Ő volt a legnagyobb, legbátrabb gyerek!Táncoslábú nagyfiú!Csípőre tette a kezét és ropta a táncot.
Vini is muzikális, zenére ritmusra jár a keze, lába. Ő is próbálkozott a maga módján citerázással:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése