Összes oldalmegjelenítés

2014. június 27., péntek

Csepphinta

"Nyúlcipős"Kati ajánlotta, hogy próbáljuk meg Vincinél a csepphintát.
Bevallom, előtte soha nem olvastam róla.
Van két kinti hintánk(egy babaméretű, műanyag Vincének, egy fából készült nagyobb méret Kendusnak), még Kendus születése után kaptunk egy Adamo hintát, amit jó sokáig használtunk bent . A két szoba közé lett a kampó felfúrva, ott csüngött a hinta(azóta már a padláson van, helyette lett a csepphinta)Karabinerrel van felfogatva.
A csepphinta elnevezését az alakjáról kapta, a miénk 1,70m magas, textilből készült. A belsejében van egy párna, aminek a töltete hasonlít a szoptatós párnáéhoz. A huzata mosható.
Apró gombóccá lehet benne összetekerni a gyereket és óriási kilengése van. Lehet oldalra, előre-hátra is hintáztatni benne a lurkót.
Fejleszti az idegrendszert, egyensúlyérzéket.
Fiúk teljesen lazák benne(sok mindent le lehet szűrni abból, ahogy a gyerek pörgetés közben viselkedik. Becsukja-e a szemét, megfeszül-e a teste vagy ellazul, hova teszi a kezeit, az ujjait összezárja vagy sem), kacagnak és látványosan jól érzik benne magukat.
Megy a vita, hogy ki üljön bele. Van, hogy Kendus hátrébb ül és fogja Vinit. Biztonságban érzik magukat, szerintem lehetetlen belőle kiesni(Kende kiugrott belőle és hasra érkezett, szereti a kihívásokat)
Nem olcsó dolog. Ikeában is kapható, de nekem sikerült a jófogáson egy használt, de kiváló állapotút venni(sőt fiús a huzata), 150kg elbír.
Ha nagyobbak lesznek, akkor is jól el lehet benne bújni, kuckózni, könyvet olvasni, relaxálni.
Nálunk nagyon menő, pedig már 3 hete megvan!Tényleg, csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése